Fidye Yazılım

Fidye yazılımları aklınızda bulundurun ve online yaşamınızı ona göre sürdürün!

Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba

Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba gibi eski hastalıkların yeniden görülmeye başladığı günümüzde hem kişisel hijyene dikkat edelim hem de gereğinden fazla ve bilinçsiz antibiyotik kullanmayalım.

Kefir

Ben ayranı çok severim ama kefir ile tanıştıktan sonra ayranın pabucunu dama attığımı da itiraf etmeliyim.

Yine mi Domuz Gribi?

Grip virüsü sürekli değişilikler gösterir bu nedenle her yıl yeni bir yüzle ve yeni huylarla ortaya çıkması mümkündür.

Zika Virüsü

Zika virüsünün geçmişi 1947 yılına kadar gidiyor. Amerikan Sağlık Bakanlığına göre, o zamandan bu yana pek fazla sorun çıkarmayan virüs birden hortladı (tabiri cayiz ise!)

Direnç

Belki de direnç denen şeyi antibiyotiklere mukavemet gösteren virüslerden öğrenmeliyiz.. Bakın artık antibiyotikler bazı hastalıklara işlemiyor.. Neden, çünkü dirençli virüsler türedi etrafta.. Tabi ki bu insan sağlığı için çok kötü bir haber ama hayatta kalmak için metabolizmaların neler yapabileceğine oldukça iyi bir örnek!

Salgın Var

Hastalıkların arttığı, aksırıkların tıksırıkların tavan yaptığı, “salgın var” cümlesinin ağızdan ağıza taşındığı mevsimlerdir sonbahar ve kış.. Okullar ve kreşler de adeta salgın üretme mekanizması gibi çalışır bu aylarda..

Evde okul çocuğu varsa, aileye soğuk algınlığı ve grip taşınması da söz konusu olabilir. Fakat bu riski engellemenin yolları vardır.

Siber Güvenlik

Güvenlik soruları daha zeki hale getirildi. Örneğin “Annenin kızlık soyadı” sormak yerine telefondaki app ve uygulamaların ürettiği kodlar kullanılıyor. Kimlik tanıtıcı girişler üçlü kilit ile açılabilir hale getirildi (sahip olduğun birşey, bildiğin birşey, seni tanımlayan birşey, vs.).

Arkadaş Bulduran App, AIDS ile de Tanıştırıyor

Araştırmacılar önceki yıllarda HIV (AIDS) vakalarının 2030 itibariyle yok olacağını öngörmekteydiler. Bu varsayım arkadaş bulmak için kullanılan app’lerin yaygınlaşmasından çok önceydi!

Siberuzay Güvenliği

Hiç beklenmedik telefonlara cevap verirken dikkatli olun. Firmanızda çalıştırdığınız kişiler, firmada çalışan yüksek rütbeli çalışanlar, network elemanları hakkında ve buna benzer konularda sorulan şahsi ve diğer bilgilere cevap vermeyin. Gelen emaillere dikkat edin. Gönderilen linkler, emin bir yerden gelmiyorsa açmayın. Hiç bilmediğiniz birinden geliyorsa kesinlikle açmayın. Şüpheli görünüyorsa açmayın. Bu emaillerin hepsini silerek temizleyin.