Yaşadığın Her Anın Kıymetini Bil

Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Öyleyse en güzeli her anın kıymetini bilmek ve o bilinçle doya doya yaşamak. Küçücük şeylerden mutlu olmak. Hayır, ben bir Pollyanna değilim, tam tersine son derece gerçekçi bir insanım!

Çakma Arkadaşlıklar

Günde iki saatini sosyal medyada harcayan bir kimsenin yalnız ve depresif hissetme olasılığı, daha az sosyal medya kullanan bir kimseye göre iki kat fazla! Sosyal medyayı önemli sanıyoruz oysa sosyal izolasyon yaşıyoruz.

Hayvanlara Şefkat

Hayvanlara şefkat gösteren insan, ilgisini kendisinden ve maddi değerlerden uzaklaştırarak güçsüz ve muhtaç bir canlıya yönlendirmiş oluyor. Manalı davranışlar bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Ayrıca empati duymasına neden oluyor. Böyle insanlar daha güvenilir kişiler olarak biliniyor. Tüm bunların tersi de doğrudur. Hayvanlara şefkat duymayan insanlar antisosyal ve psikolojik sorunları olan kimselerdir.

Muhtaç Olmak

Sokakta el açmış muhtaç birini gördüğümüzde çoğunca birkaç kuruş verip geçiştiririz. Başımızın gözümüzün sadakası olsun isteriz. Muhtaç olduğu için el açanların birçoğu gerçekten zor durumdadır, ama hepsi değil. Yine de içimizden geldiğince muhtaçları sevindirmek iyidir.

Dışlanmışlık

Toplumun sahteliklerini gören kişi izole olmayı yeğleyebilir. Belki bir süreliğine bu çözüm olsa da uzun dönemli bir çare değildir. İzole bir yaşam, ister kendi isteğiyle ister ötekilerce dışlanmışlık, kişinin hayattan zevk almasını engeller.

Bazen Yalnızlık Hissederiz..

Ben diyorum ki.. Yalnızlık hissettiğimizde hemen bir yolunu bulup kendimizi kalabalığın ortasına atalım.. Hepimiz bazen yalnızlık hissederiz.. Önemli olan bu duygunun gece gündüz sürmemesidir.

AT&T Önemli Günlerde Telefonu Kenara Bırakmamızı İstiyor

Telefon hayatımızın vazgeçilmezidir. Bu bağlamda sosyal medya ve İnternet de olmazsa olmaz unsurlardandır.. Ama dünyaca ünlü telefon şirketi AT&T bile bazı önemli günlerde aileye ve yakınlara yoğunlaşmak gerektiğini hatırlatıyor.

İyi Vatandaş

Bazen üzgün bir çocuğun başını okşamak, zavallı bir kimseye gülümsemek, dertli bir komşuyu ziyaret etmek, asansördekilere selam vermek bile insanların mutlanmasına neden olabilir.. Ne çok mutsuzluk var.. İyi bir vatandaş olmak için önce yürekleri ısıtalım.. Var mısın?

Neden Blog Okuruz?

Bir blog yazısı magazin yazısı değildir. Reklam olmadığı gibi, gazete yazısı da değildir. Bloglarda amatör bir içtenlik vardır. Kişisel dokunuşlarla doludur.

Sosyal Medya Yalnızları

Herkes kendi köşesinde.. Camdan bir dünyada.. Herkes yeni hevesler peşinde..Sosyal medya yalnızları mı oluyoruz?

Sosyal Medya Mutsuzluğu


Facebook’ta zaman harcayan kişi kendisini diğerleriyle kıyaslıyor. Kıyaslama kıskançlık ve hayal kırıklığı anlamına geliyor. Dolayısıyla Facebook mutsuzluğu oluşuyor.