Eşsiz olmak

Her birey kıyassız, kendine özgü, eşsiz olduğunu bilmelidir. Birey eşsiz ise, becerileri de eşsizdir!

Para Hırsı

Para iyidir ama para uğruna hayatın küçük tatlarından vazgeçmek insanın psikolojisini bozar. Bozuk psikoloji etrafa yansır. Devamında ne mi olur? Zavallılar, yoksullar, hastalar, yaşlılar, güçsüzler ve ilgi bekleyen diğer canlılar görünmez olur. Para iyidir, ama para hırsı kötüdür.

Mücadele ve Yarış

Gün içinde bazen yalnız kalmak gerekir. Yeniden kendinle başbaşa olabilmek önemlidir. Kendini dinle. Duyguları dinle. Bedenin sesine kulak ver. Gündelik hayatlar çeşitli yarışlarla dolu. Bu nedenle gün içinde bazen sessizliğe ve kendimizi duyumsamaya ihtiyaç var. Tefekkür sırasında kendimizi bularak yeniden mücadeleye ve harekete dönmeye ihtiyaç var.

Mutsuzluğa Sürükleniyoruz

Satın aldıkça daha mutlu olacağımızı sanıyoruz. Bir hava atma yarışına girmişiz. Almak, yeniden almak, daha çok almak!

Online, İnternet, Web, Sanal, Virtüel.. Sen, Ben, O

Herşeye anında cevap bekliyoruz. Google buna “Mikro dakikalar” diyor. Google’a sorduğumuz sorulara anında cevap almaya alıştık. Herşey hızlı. Herşey daha fazla rekabet gerektiriyor. Herkesin aklında “nasıl farklılık yaratabilirim” düşüncesi var.

Depresyonda mısınız? Suçlusu Facebook olabilir!

Hepimiz biliyoruz ki Facebook faydalı bir ortamdır. Ama yine hepimiz biliyoruz ki aynı zamanda bir yarış mekanıdır.. En popüler, en güzel, en genç, en yeni, en pahalı, ve her türlü ‘en’ yarış yapar.

Sanal Savaşlar

Google, Chrome tarayıcısının bütün dünyada yoğunlukla ve çoğunlukla kullanılmasını istiyormuş.