Bir doktorun kaleminden

Belki uzun yaşamın sırlarını merak edenler vardır ve bu sırları bir doktorun kaleminden okumak isterler dedik ve yazdık..

Terör ve Korku ile Yaşamak

Hayat inişli çıkışlı.. Hayat sorun dolu. Hayat terör korkusu ile dolu.. Hayatta kaygılar var, öfkeler var, elem ve keder var.. Ama yaşayan ölüler haline gelmemek için korkuya “dur” demek zorundayız.

Yaşlanmayı Durdurmak

Göz etrafında oluşan kazayağı ya da ağız etrafındaki parantez, kadınların yaşlanmaya başladığını gösteren en belirgin göstergelerdendir. İleri yaşla gelen cilt deformasyonlarını geciktiren, hatta belki silebilen bir teknolojinin peşinde olduğunu söyleyen bir çalışma grubu, yaşlanmaya karşı bileşim hazırlamakta olduklarını bildirdi. Bu demektir ki; gençlik iksiri geldi gelecek! Sabredelim!

Kayıp Duygular

Ne çeşit duygular vardır?
Hangilerini hala hissedebiliyoruz? Hangilerini büyükannelerimiz büyükbabalarımız hissedebiliyormuş? Peki hangi duyguları çocuklarımız hissediyor olacak? Kaç tanesi torunlarımıza kalacak?

Rezistans Egzersiz

Kadınlarda ve erkeklerde ilerleyen yaşla birlikte kaslar küçülür; hem boyutları küçülür hem de sayıları azalır. Bu da güçten düşmeye, dengenin bozulmasına ve koordinasyon bozukluğuna neden olur. Çaptan düşmektir bunun muzip ismi!

Bir Kadın Hikayesi: Sahtekar Sevgili

10 yıl boyunca sevgilisi için tüm hayatını karartmış, gece gündüz yas tutmuş bu genç kadın, gazetedeki haberi okuduktan sonra ne yapacağını bilemeden kalakalıyor.

Hafif Makyajlı Kadınlar

Harry Styles şöyle demiş: Gerçek kadın mükemmel değildir, mükemmel kadın da gerçek değildir.

NameTag diye bir Sapık Takipçi

Şöyle düşünelim: Çarşıda geziyorsunuz. Tanımadığınız biri sizin haberiniz olmadan fotoğrafınızı çekiyor. Ve hemen orada size ait online profillerden (Facebook, Twitter, LinkedIn, vs.) kimliğinizi tespit ediyor.

Kağıtsız Ütopya

Bizler kağıdı da kağıtsızlığı da bilen bir nesiliz. Gazeteyi açıp okumayı, ansiklopediden ödev yapmayı, okul kitaplarını yüklenip okula gitmeyi bilen aynı zamanda Kindle mi yoksa iPad mi ikileminde kalan ara nesiliz. Yaşı ne olursa olsun Internet’e geçerken hayatta olan bütün yetişkinler “kağıtlı/kağıtsız dillemması” kuşağına dahildir.

Ötekileştirilenler

Çıkarılacak ders: Her toplumda ötekileştirilmiş gruplar vardır, sınırları aşarak birbirine ulaşmak, ortak düzlemde buluşmak barış için gereklidir. Şovenizme kaçılmadan farklılıklardan gurur duyulmalı, çeşitlilik kutlanmalı, her seferinde ötekileştirilenlere daha sık ve büyük adımlar atılarak görülmez duvarlar yıkılmalı ve araya sağlam köprüler kurulmalı.