Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Para Hırsı

Para iyidir ama para uğruna hayatın küçük tatlarından vazgeçmek insanın psikolojisini bozar. Bozuk psikoloji etrafa yansır. Devamında ne mi olur? Zavallılar, yoksullar, hastalar, yaşlılar, güçsüzler ve ilgi bekleyen diğer canlılar görünmez olur. Para iyidir, ama para hırsı kötüdür.

Eski Dostlar

Eski bir arkadaş, dost, romantik bağlantı veya her ne ise.. Oların hayatımızda yeniden görünmeleri bir şans değil! Yeniden görünmeleri bir işarettir. Bir haberci belki de. Hayatımıza yenilenmiş bir bağlantı onlar. Beklenmedik bir hediye. Eski dostlarin değerini bilelim..

Çiçek Gibidir İnsan

Ana rahminde başlar insan hayata.. Bir çiçeğin tohumu gibidir önce..

Kısa sürede şekil değiştirir anasının merhametinde.. Tıpkı toprağa düşmüş bir tohum gibi.. Önce minicik, kendi içine katlanmış.. Sonra açılmış, büyümeye hazır..

Aynam Olur musun?

Birisini yakından tanıdığımızda, onun sahip olduğu özellikleri anladığımızda aslında kendimizde ne olduğunun da ayırdına varırız. Bir bakıma olgunlaşırız. Bir insanda iyi yüreklilik, güzellik, anlayış, hakkaniyet, efendilik, empati ve ışık görüyorsak; aslında kendimizde de olanları görüyoruzdur. Hani bazen bir kompliman alırız da karşılık olarak “O senin iç güzelliğin..” deriz ya.. Kendimizdeki güzelliğin, karşıda olduğunu düşünmekteyizdir aslında!

Hayata Bağlanmak

Toprakla bütünleşmek hayata bağlanmaktır. İşte bu nedenle ister ev çiçeği, ister balkon bitkisi olsun, saksı dolu bitkiler doğayla çevrelenmeyi sağlar. Erk, enerji ve doğal hayatın yavaşlığı her an yakınımızda olur.

Pozitif Psikoloji

Hep iyi bir gün, iyi bir yaşam, iyi bir tatil, iyi bir iş beklerken yaşam parmaklarımızın arasından kaçıp gidiyor.