Cameron Diaz ve Makyajsız Selfie

Yaşlanma dediğimiz olgu fiziksel, duygusal ve manevi bir yolculuktur. Herkes yaşlılığı değişik seviyelerde kabullenir, yaşlılıkla sarmallaşır, maneviyatla tanışır, duygusal ve fiziksel boyutlarda halleşir.. Herkesin yaşlılığa yaklaşımı farklıdır..

Zerdeçal ve Alzheimer Bağlantısı

Uzmanlar zerdeçalın ilaç takviyesi (süpleman) olarak alınmasının yararlı olmadığını dile getiriyorlar. Bunun bir nedeni; ilaç formundaki kürküminoidlerin kan tarafından etkin bir şekilde emilememesi.

Çağın Sessiz Epidemisi: Yalnızlık

İnsanlar sosyal varlıklardır. İletişim ister insan beyni. İçgüdüsel olarak bildiği bir şey olan iletişimden yoksun kalan beyin, olumsuz düşünceler üretmeye başlar. Bu duruma vücut ve organlar yanıt verir.

Yürüyüşler Bunamayı Engelliyor

En yeni çalışmalardan birinin sonuçlarına göre güçlü adeleler zihinsel çöküşü engelliyor.
Uzmanlar bunu şu şekilde açıklıyor: Güçlü adeleleri olan 60 yaşında bir kimse, kendisinden 20 yaş genç bir insanın zihinsel gücüne sahip olabilir. Neden? Nasıl?

Egzersiz ve Düşmeler

Neden egzersiz?
Soruya soru ile cevap verelim: Moralinizi ne düzeltir? Enfeksiyonlara karşı sizi ne korur? Kalp hasalıklarına karşı sizi savunan nedir? Diyabet, yüksek tansiyon, kolon kanseri gibi hastalıkları savuşturan nedir? Cevap: Düzenli egzersiz!

Halk Sağlığı Nedir?

Sağlık sorunlarını en baştan engellemek, tedavi etmekten daha az zahmetlidir ve daha az masraflıdır.

Çörek Otunun 6 Faydası

Çinliler için çörekotu tam manasıyla bir gençlik iksiri! İlerleyen yaşla meydana gelen deformasyonlar, endişeyle meydana gelen yıpranmalar, ağaran saçlar, görme bozuklukları, işitme kaybı ve ötesi..

Yalnız Olmak ve Yalnız Hissetmek

Yalnız olmak ve yalnızlık hissetmek iki ayrı şeydir. Arasındaki fark ise epey büyüktür. Yalnızlık kendi başına olma eylemidir. Birçok durumda yalnız olmak kişinin isteğiyle gerçekleşir. Yalnız hissetmek ise istemsizce olur.

Yaşsız Kadınlar

Üç otuz yaşındaki Iris Apfel renkli, canlı ve parlak görüntüsüyle M.A.C. reklamlarına çıkarak sadece Amerikan toplumunda değil, bütün dünyada yaşlılığın yeni tanımını yapmıştır.