Orman Banyosu

“Orman banyosu” terimi Japonlara aittir. Tam manasıyla şu anlama gelir: Kendini ormandaki ağaçların içine bırak, o atmosferde zaman geçir, yenilen!

2015 Grip Sezonu

Spor öğretmenimiz iki haftadır derslere gelememişti. Biliyorduk ki yatak döşek yatıyordu. Fazlasıyla aktif 2015 grip sezonundan o da nasibini almış, çok hastalanmıştı. Nihayet dün derse geldi.

Saygı Nedir?

Gelecek nesillere nasıl mesajlar veriyoruz? Rol model kim? Aile mi? Akrabalar mı? Sosyal medya mı? Diğer kitle iletişim araçları mı? Politikacılar mı? Okul mu?

Mutluluk Bilimi

Mutluluk bilimi dediğimiz şey aslında pozitif psikolojiden başka birşey değildir.

Yalnızlıktan Muzdarip Gençler

En yeni çalışmalardan anlaşılnyor ki, gençler de yalnızlıktan muzdarip!. Halk sağlığı uzmanları bu konunun gereken ilgiyi görmesi ve toplum bazında önlemler alınması gerektiğini düşünüyor.

Hayır Demeyi Öğren

Eğer birisine “Hayır” demişsen, seni suçlu ve borçlu durumunda hissettirmişse, senin kendine olan güvensizliğinden yararlanıyordur.

Ara Sıra Fişi Çekelim

Facebook’un misyonu tamamen sosyal olarak gösteriliyor ve “amaç dünyayı daha serbest hale getirmek ve bağlantıları arttırmak” deniyor. Twitter’in misyonu ise ” en yeni hikayeleri, fikirleri, düşünceleri ve haberleri dağıtmak” olarak gösteriliyor.