Amazon’un Kurucusu ve Ailesi

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, 2018 yılının Ocak ayı itibariyle şirket hisselerinin yüzde 6.6 artmasıyla servetine 6 milyar dolar daha ekledi. Böylelikle 105 milyar dolar net varlığa ulaştı. Kısacası Bezos tüm zamanların en zengini ünvanını aldı.

Fiyasko

Maalesef hayat zorluklarla dolu. Fiyaskodan muaf değiliz. Ama sorunların üzerine gitmezsek hayat yaşanır gibi bir yer değil.. Bence.. Ya sence?
Fan Fin Son.. The End..

Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Yetkili olmak mı? Değerli olmak mı?

Yetki mi? Değer mi? diye sorsalar.. Kimsenin değer vermediği bir yetkili olacağıma, yetkisiz ama değerli bir insan olmayı yeğlediğimi söylerdim. Onur, itibar, haysiyet denen şeyler vardır ve bu gibi üstün özellikler her daim yetki denen şeyin önüne geçer. Değer gönül işidir.. Yetkiye gelince.. O olsa da olur olmasa da.

Gerçek Bir Lider

Daha önce söylemiştik.. Liderler değişik formlarda olurlar.. Herkes siyasette lider olmaz. Herkes yöneticilikte lider olmaz. Hayatın her alanında liderler vardır. Başarılı liderleri kutluyoruz.

Kadınlar İçin Liderlik Becerileri

Kadınlar bekardı. Kadınlar anneydi. Bazıları eş, nişanlı ya da boşanmıştı. Kadınlar gençti. Kadınlar yaşlıydı. Kadınlar beyazdı. Kadınlar zenci, sarışın, kızıl ya da esmerdi. Kadınlar değişik demografilerden ve mesleklerden gelmişlerdi.

Analitik Düşünebilen Şirket Elemanları

Küresel rekabet, işin nasıl başarılacağı ve organizasyon yapısı da göz önünde bulundurulduğunda kritik düşünce eksikliği şirketlere zarar verici nitelikte.