ATA-NC Kitap Kulübü ve Okuma Alışkanlıklarımız

Kitabın kurgusuna ait konuşmalar düşüncelerimizi katmanlaştırıyor. Zaman, mekan, olay örgüsü ve karakterlere ait daha çok konuşmak, kişisel deneyimlerimizden ve hayatlarımıza ait anekdotlardan daha az bahsetmek kulübün zenginliğini pekiştirmek açısından önemlidir.

Google ile Depresyon Testi

Depresyonda olup olmadığınızı mı öğrenmek istiyorsunuz? Bunun için bir test alsanız iyi olacağını mı düşünüyorsunuz? Öyleyse Google’dan öteye gitmeye gerek yok.

Richard Branson Öğütlüyor: Blog Yazın!

Richard Branson değişik endüstrilere yatırım yapmış durumda. En bilindik markası Virgin Group’tur ve bu grup içinde finans, taşımacılık, sağlık ve bakım, yiyecek ve içecek, medya ve telekomünikasyon bulunur.

Eylül – Mehmet Rauf

Romanın özeti:
Ateşte yanmak, çaresizlik, pişmanlık, vicdan azabı, ayrılık, kıskançlık, hakaret, ihanet, güvensizlik, hüzün, hasret, ateşte yanmak.

Hangisi Daha İyi?

Kendi kendine karar vermekte zorlanmak.. Mizaç mı? Huy da olabilir.. Yapısal özellik mi? Fıtratımızda var belki de! İşe yaramayana, zararlı olana, yasaklanana, kafa karıştırana doğru çekilmek de bunların arasında.. Neden? Tek arzumuz daha iyisini bulmak.. Varsa tabi!

Kelime Dağarcığı

Kullandığımız kelimeler özümüzü yansıtır. Ya da bunun tersi de geçerlidir. Yani kullanamadığımız kelimeler, konuları ve olayları açıklamakta zorlanışlarımız, kendimizi ifade edemeyişlerimiz bizimle ilgili olumsuz ipuçları verir.

Bloglar Hediyedir

Blogcunun gözüne, kulağına, zihnine hediyedir okuyucudan gelen her türlü yorum!

Ne Yazsam?

“Bugün ne pişirsem?” diyen ev hanımları gibi, “ne yazsam?” dediğiniz oluyor mu?