Reçete ile Egzersiz

Dr. JoAnn Manson diyor ki: Reçete ile yazılacak günlük düzenli 30 dakikalık yürüyüşler belki de hastanın alabileceği en değerli ve önemli tavsiyedir..

Yürümenin Yararları

Günde sadece 21 dakikalık yürüyüş (haftada toplam 2.5 saat) ile kalp, damar ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski yüzde 30 oranında düşürülebiliyor. Yürüyüş sayesinde diyabet, kanser, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklar da minimize edilebiliyor.

Cushing Sendromu Diye Bir Hastalık

Türkan Şoray bir hane halkı ismidir. Herkesin çocukluğunda, gençliğinde belleklerde yer etmiştir. Cushing sendromu hastalığı ile ilgili kısa bilgiyi de kendisine şifa dileklerimizle paylaşıyoruz.

Obezite Engelleyici Mide Balonu

ABD Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) obezitenin önüne geçeceği düşünülen bir balonu onayladı. Böylesi bir balon sayesinde bariatrik (obezite tedavisi ile ilgili) mide küçültme ameliyatlarına gerek kalmayabilir.

Çörek Otunun 6 Faydası

Çinliler için çörekotu tam manasıyla bir gençlik iksiri! İlerleyen yaşla meydana gelen deformasyonlar, endişeyle meydana gelen yıpranmalar, ağaran saçlar, görme bozuklukları, işitme kaybı ve ötesi..

Neden Hareketli Kalmalıyız?

Nasıl hissettiğiniz sorulduğunda şu kelimelerden bazılarını kullanıyorsanız, hareketli kalmak zorundasınız: güçsüz, isteksiz, cansız, enerjisiz, durağan, miskin, uyuşuk, yorgun, üşengeç, uykulu..

Kadınlar İçin Felç Önleme Esasları

Fakat kadınlara özgü birkaç farklı risk faktörü var ki bunlar doğum ve hormonlarla ilgili. Bilim insanlarının bulgularına göre kadınlar erkeklerden daha uzun yaşadıklarından, ömür boyunca felç geçirme riskleri erkeklerinkinden daha fazla. Kadınlar felçten sonra daha zor iyileşiyorlar. Ve bu nedenle uzun süreli bakıma ihtiyaç duyuyorlar. Bütün bu nedenlerden dolayı bilimciler kadınlar için özel felç önleme esasları geliştirdiler. Felç önleme esaslarının doğurganlık yıllarından itibaren göz önünde bulundurulması tavsiye ediliyor.

Arkadaşlık ve Sağlık

Stresten arınmak için arkadaşla yürüyüşlere çıkılabilir ki bu sağlıklı bir aktivitedir. Arkadaşla ortak ilgi alanı geliştirilebilir ki bu da sağlıkla ilgilidir çünkü stresten arınma sağlar. Arkadaşla kitaplar okunabilir, filmler izlenebilir ki bunlar da beyin jimnastiğine yardımcı olur.