İşkolikler

Uzmanlar işkoliklik ile psikiyatrik bozukluk arasında bir bağlantı olduğunu savunuyorlar. Toplam 16426 katılımcı ile yapılan bu araştırmada Bergen İşkoliklik Ölçümleri kullanıldı ve şu konular üzerinde duruldu:

Nobel Ödüllü İlk Türk Bilimcisi

Bu çalışma sayesinde canlı hücrelerin nasıl çalıştığı konusunda derinlemesine bilgi elde edildi. Bu bilgiler kanser tedavileri için ve daha birçok hastalığın iyileştirilmesi için kullanılabilecek emsalsiz detayları içermektedir.

Bir Kadın Düşmanı – Reşat Nuri Güntekin

Gerçekte hiç olmamış duyguları varmış gibi göstererek, kişisel menfaat uğruna, karşısındakinin yaşam hevesini söndüren insanlar yok mu? Çıkar uğruna “duygusal tatmin” sağlayan kalpsizler hiç utanmaz mı? Sahi, bu acımasızlar yaptıklarıyla övünürler mi?

Dünyada Occupy Hareketi Başarılı mı?

Internet ve teknoloji sayesinde kısa sürede hızlı bağlantılar kurarak haberleşen genç direnişçler sosyal medya aracılığıyla anlaşıp harekete geçebildikleri halde sonucun başarısız olmasının en belirgin nedeni sadece gençleri içermesiydi.

Pembe Yalanlar

Eşiniz saçını kestirmiş ve siz laf olsun diye beğendiğinizi söylüyorsunuz. Ya da hiç içinizden gelmediği halde sabah öpüşerek ayırlıyorsunuz. Çok kızgın olduğunuz halde dişlerinizi sıkarak karınızı sevdiğinizi söylüyorsunuz. Hiç mi yapmadınız?

Analitik Düşünebilen Şirket Elemanları

Küresel rekabet, işin nasıl başarılacağı ve organizasyon yapısı da göz önünde bulundurulduğunda kritik düşünce eksikliği şirketlere zarar verici nitelikte.

Nargile Salonları Kapanıyor

Nargile salonu sahipleri nargilede tütün bulunmadığını söylese de halk sağlığı görevlileri dumanın pasif içicilik olduğunu savunuyor.