Hayvanlara Şefkat

Hayvanlara şefkat gösteren insan, ilgisini kendisinden ve maddi değerlerden uzaklaştırarak güçsüz ve muhtaç bir canlıya yönlendirmiş oluyor. Manalı davranışlar bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Ayrıca empati duymasına neden oluyor. Böyle insanlar daha güvenilir kişiler olarak biliniyor. Tüm bunların tersi de doğrudur. Hayvanlara şefkat duymayan insanlar antisosyal ve psikolojik sorunları olan kimselerdir.

Muhtaç Olmak

Sokakta el açmış muhtaç birini gördüğümüzde çoğunca birkaç kuruş verip geçiştiririz. Başımızın gözümüzün sadakası olsun isteriz. Muhtaç olduğu için el açanların birçoğu gerçekten zor durumdadır, ama hepsi değil. Yine de içimizden geldiğince muhtaçları sevindirmek iyidir.

Yıllara Meydan Okumak

Kültür, tecrübe, beceri, olgunluk olmadan yıllara meydan okumanın salt dış görünüşten ibaret olduğunu düşünüyorsanız, lütfen okumayı bırakın! Size dolgu ve botoks sitesi gerek! Aksi taktirde devam edin okumaya:

Sapıklık, Sapkınlık, Sapıkça ve Sapmış Davranışlar

Cinsel düşüncelerin hayatını nasıl etkiliyor? Diyelim ki bir video seyrettin ve oradaki fantazi süsleyen şeyleri aklından çıkaramaz oldun. Öyle ki normal yaşamını sürdüremiyorsun ve sadece o video ile yaşıyorsun. Bu nokta sapıklık noktasıdır.

Ağlamak

Ağlamak ruhun derinliklerinden yüzeye çıkar. Gözyaşlarının yüzeye çıkması, kendimizi serbest bırakmak gibidir.. “Ağla, ağla.. Açılırsın..” dedikleri şey aslında insanın kendini rahat bırakmasından başka birşey değildir!

Hakaret

ABD tarihinde hiç görülmedi böylesine hakaret edici demeçler veren bir başkan adayı.. Hiç biri böyle hakaret dolu bir ağızla çıkıp konuşmadı halkın önünde. O nedenle ABD’de insanlar şaşkın haldeler. Ama herşeyin bir ilki vardır, değil mi?

Az Eşya

Odalar, dolaplar, depolar, bodrum katları, çatı katları ve aklımıza gelen her yer eşyayla dolu! Hep aklımızda “birgün kullanırsam” düşüncesi. O gün de hiç gelmiyor. Eşyaların zamanı geçiyor, bizim onlardan hevesimiz geçiyor ama kimselere verip kurtulamıyoruz! Yenilerini ekliyoruz! Gereksiz eşyalardan kurtulmak gerek! Gereksiz eşyalardan kurtulmak; rahatlamak demek!

Serra Yılmaz Ne Demiş?

Bourdain kimlerle konuşacağını, seçimini nasıl yapacağını iyi bilen bir program yapımcısıdır. Ne soru sorarsa nasıl cevap alacağını bilen, gereksiz konuşmalara girmeyen, usta ve kurnaz bir yapımcıdır. İstanbul’da da kimlerle sohbet edeceğini ona göre seçmiş.

Erkekler Hiç Olgunlaşmıyor

Erkeğin olgunlaşma yaşı 43 olarak tespit edildi. Buna karşın bayanlar 32 yaşında olgunlaşıyor, erkekten tam 11 yıl önce!

Ahlak, Doğruluk, İyilik ve Şefkat

Biliyorsunuz çocukların ve gençlerin dikkat süresi oldukça kısadır. Söylenecekleri hem çabuk hem de ilginç bir şekilde anlatamazsanız belki de şansınızı bir dahaki sefere denemeniz gerekir!