Mutlu İnsanlar Uzun Yaşar

 

 

 

Mutlu İnsanlar Uzun Yaşar, biliyorsunuz değil mi?

Bu sözü oğlum ilkokul 3üncü sınıfta resim dersinde yazmış, boyamış ve poster haline getirmişti. Böyle güzel bir sözden etkilenen öğretmen de postere el koyup odasının duvarına asmıştı. O poster okula maloldu! Okulda iyi görünür bir duvara asıldı ve uzun yıllar orada asılı duracağa benziyor!

Bilimsel bir çalışmanın sonucuna göre, hayata pozitif bakan insanlar daha uzun süre yaşıyor. Hayata olumlu bakanlar uzun süre yaşadıkları gibi mutsuz insanlara kıyasla daha mutlu bir yaşam sürüyorlar.

Ya depresif hissediyorsak?

Egzersiz yapın! Egzersiz olumlu düşünme hormonlarını açığa çıkarıyormuş.

Olmazsa bir arkadaşınızı arayın, konuşun. Buna Amerikalılar F vitamini diyor (friends). Çay ya da kahve içmeye buluşun. Nispeten izole bir yaşantım var, o nedenle iyi biliyorum. Hiç beklenmedik bir anda gelen arkadaşça bir  ses hatta bazen emaille gelen bir gülen yüz bile moral yükseltebiliyor.

Bunların ötesinde sizi rahatlatacağını düşündüğünüz ‘o’ yiyeceği yiyebilirsiniz. Sevdiğiniz bir çeşit kraker, veya dondurma ya da sandviç çok iyi gelecektir; özellikle kan şekeri seviyeniz düşmüşse  birden mutlu hissedeceginizden emin olabilirsiniz.

Elinize sevdiğiniz bir kitap veya dergi alıp kenara çekilebilirsiniz, bu da oldukça etkili bir yöntemdir. Asıl amaç bizi sıkıntıya sokan ‘o’ problemden uzaklaşmak.

Bunun için çarşıya çıkıp vitrinlere bakmak iyi gelecekse öyle yapın! Parkta bir yürüyüş moralinizi yükseltecekse hemen parka gitme planı yapın.

Belki uzun bir banyo, belki kısa bir uyku ya da iyi gelecek ya da aromalı, güzel kokulu mumları yakmanız gerekecek.

Size iyi gelecek olanı sizden iyi kimse bilemez, problemlerden anlık da olsa uzaklaşmak için kendi terapistiniz kendiniz olun!  Neymiş? Mutlu insanlar uzun yaşarmış!

 

One thought on “Mutlu İnsanlar Uzun Yaşar”

  1. Ne güzel bir bakış açısı :)nasıl bakarsanız öylede görüyorsunuz…..!
    Paylaşım için çok teşekkürler.

Comments are closed.