Seviyorum

fatos

Herşey her zaman istediğim gibi gitmese de hayatı seviyorum.. İnsanların içinde iyilik olduğunu düşünüyorum. Her şerde bir hayır olduğuna inanıyorum ve hayatı seviyorum..

Peki ya siz? Sizce de her şerde bir hayır var mıdır? Neden? Neden olmasın?

Yorum vermeniz, düşüncelerinizi paylaşmanız dileğiyle.. Böylece olumlu enerjiyi paylaşırız..

İlimsizlik bilgisizlik yüzünden
Cehalet hortlayıp çıkar mı çıkar
Sevgisizlik saygısızlık yüzünden
İnsan insandan bıkar mı bıkar  
~Neşet Ertaş

Katılan ve yorum veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Oğuz şöyle söylemiş “sözlerinize aynen katılıyorum ama hayat çok acımasız buna rağmen herşeyde bir hayır vardır diyorum saygılarımla.”

Erhan şöyle demiş “Bence hayatının iyi bir evresini geçiriyorsun. Hayat iyiliklerin kötülükleri, kötülüklerin iyilikleri izlediği toplamda ve genelde nötr bir çizgidedir. Ama senin için sevindim.”

Nadus’a göre “Biz neyi seçersek onu yaşıyoruz, seçimlerimizi dikkatli yapalım. Her işte hayır vardır bunu da unutmayalım….”

Güzel insanlardan derinlikli mesajlar gelmeye devam ediyor..

Bakın Birsen neler söylemiş “Dünya hep aydınlık olsaydı, aydınlığın değerini hiçbir zaman anlayamazdık. Yaşamı da aynen böyle düşünüyor ve tüm zıtlıklarına rağmen hayatı seviyorum ve ayrıca her karanlığın ardından aydınlığın geleceğine yürekten inanıyorum.”

Nuran diyor ki “Kader mi seçim mi derken, sabah oldu erken,” demeden yaşamın tadını çıkarmaya bakalım.
Şu anda ben de okyanus ötesindeyim, Birmingham -Alabama- dayım ama haftaya İstanbul’da olacağım.”

Kemal’in bu konudaki paylaşımları şöyle  “Bizler için yazılan bir senaryonun oyuncuları olduğumuzu düşünüyorum. Bu oyunda iyiliği oyunculuğumuza katarsak filmin dahada çekilir olacaktır. Allah’tan ne gelirse ona râzı ol! ~Yusuf Has Hacip (KUTADGU BİLİG’den).”

Bülent’ten şunlar gelmiş:
1-Hayat herşeye rağmen yaşamaya değer.
2-Sabah yatağından kalktığında gülücük ile kalk ve yatarken gülücük ile yat.
3-Sevgiliniz elinizden kaçarsa kaçsın, hiç üzülmeyin. Nereye giderse gitsin dünyadan çıkamayacağını bilin 🙂
4-Herşeye ve herkese değeri kadar değer verin, fazla değer vermek sizi değersizleştirir.
5-Hayata pozitif bakın hayata pozitif bakmak için bir kartonun üstne kocaman bir artı çizin çizdiğiniz yerlerden görüş açısı olacak şekilde kesin ve daha sonra iki elinizin arasına alıp gözününüzün önüne getirin 🙂
6.Ve hayata her zaman artı ile bakın hayata artı ile bakmayan her zaman eksileri görmek zorunda kalır.

Gizem’in kaleminden dökülenler “Hayat üç buçukla dört arasındadır; Ya üç buçuk atarsın ya dört dörtlük yaşarsın…Dört dörtlük yaşamak istiyorsan hayata olumlu bak, iyiliği çağır gelecektir.”

Kemal’in paylaştıkları “HAYAT GÜZEL YAŞAMAYA DEGER,GÜZEL YÖNÜYLE BAKARSAK GÜZELLİKLERİ GÖRÜRÜZ.”

Nevin demiş ki “Gün doğumunu her sabah görmeyi çok seviyorum …sevdiğim bir çok arkadaşım ile aynı şehirde yaşadığım için Ankara’yı seviyorum 🙂 insanlara karşılıksız yardım etmeyi çok seviyorum …yaptığım işi çok seviyorum ..severek yaptığım işten para kazanıp seyahat etmeyi çok çok seviyorummmm.”

Aynur’dan gelenler şunlar “Hayat çok zor ama yaşamın ne kadar değerli olduğunun farkındalığı ile bir o kadar muhteşem.Hayatı zorluklara rağmen söke söke almalıyız…Ben bir de hem bireysel hem toplumsal mutluluk için her bireyin kendini gerçekleştirmesine izin verilmeli diyorum.Yazacak çok şey var… Sevgiler”

Osman’dan gelen yorum “Sevmek, sevilmek, günü güzel yaşamak ve yaşatmak varken, kırmak, üzmek, darıltmak niye?  Hayat okadar kısaki… Tüm Güzel İnsanları her gününün bir önceki günden daha güzel, daha mutlu geçmesini dilerim.”

İnsanlarin iyiliğine ve iyi niyetine ne güzel örnektir bu.. Hiç tanımadığım, bilmediğim, yüzünü görmediğim, büyük ihtimalle hiç görmeyeceğim dünyanın bir yanındaki insanlardan gelen ıncılere bakın.. Lütfen kendinize inanın, etrafınızdakilerde iyilikleri ve güzellikleri görün. Gördüklerinizi paylaşın. Paylaştıkça büyütün.

Sibel aynen şöyle tweetlemiş:  “Bende senin gibi dusunuyorum:) #seviyorum

Muna paylaşmanın verdiği mutluluğa dikkat çekerek az ve öz yamış “Bu gün simitimi fabrikanın şöförüyle paylaştım. Sevgiler. ”

Bilgin şunları paylaşmış: “İYİLİK VE KÖTÜLÜK İRADİDİR. NEYİ SEÇERSENİZ O OLURSUNUZ… SEVGILER…”

Sonra Nedret bütün içtenliğiyle bizlere şunları aktarmış “Her şerde bir hayır vardır diyorum. Başıma ne gelirse gelsin ‘Yüce Rabbim bizi daha büyklerinden koru şükürler olsun sana’ demesini bilirim. Allahım da beni hiç yanıltmadı. Çünkü beterin beteri vardır hep daha beterini düsünüp şükrederim ve herşeye rağmen yaşamak güzel şey 🙂 İnsanları, doğayı, yaşamayı, seviyorum.”

@Missfener78’in tweeti “Herşede bir hayır vardır. Bazen en umutsuz anlarda bile umut fakirin ekmeği der devam edersin hayata şükrederek.”

Türker’in paylaştıkları çok manidar:
BİNLERCESİ GELDİ GEÇTİ SENDEN ÖNCE…
VARLIĞIN YANILSAMADIR,
OLMAKLIĞIN SANILSAMADIR.SEV Kİ YAŞAYASIN,
SEVİL Kİ YAŞANASIN!
ALDANMA DÜNYANIN UÇSUZLUĞUNA
ÖMRE SIĞACAK KADAR
DARDASIN

 

Melih, Nazım Hikmet’ten bir şiirle hayatı sevdiğini söylemiş:

Denizin üstünde ala bulut
yüzünde gümüş gemi
içinde sarı balık
dibinde mavi yosun
kıyıda bir çıplak adam
durmuş düşünür.

Bulut mu olsam,
gemi mi yoksa?
Balık mı olsam,
yosun mu yoksa?..
Ne o, ne o, ne o.
Deniz olunmalı, oğlum,
bulutuyla, gemisiyle, balığıyla, yosunuyla.

17 thoughts on “Seviyorum”

  1. sözlerinize aynen katılıyorum ama hayat çok acımasız buna rağmen herşeyde bir hayır vardir diyorum saygilarimla.

  2. Bence hayatının iyi bir evresini geçiriyorsun. Hayat iyiliklerin kötülükleri, kötülüklerin iyilikleri izlediği toplamda ve genelde nötr bir çizgidedir. Ama senin için sevindim.

  3. Biz neyi seçersek onu yaşıyoruz,seçimlerimizi dikkatli yapalım,her işte hayır vardır bunu’da unutmayalım….

  4. Hayat çok zor ama yaşamın ne kadar değerli olduğunun farkındalığı ile bir o kadar muhteşem.Hayatı zorluklara rağmen söke söke almalıyız…Ben bir de hem bireysel hem toplumsal mutluluk için her bireyin kendini gerçekleştirmesine izin verilmeli diyorum.Yazacak çok şey var…
    Sevgiler

  5. Gün doğumunu her sabah görmeyi çok seviyorum …sevdiğim bir çok arkadaşım ile aynı şehirde yaşadığım için Ankara’yı seviyorum 🙂 …insanlara karşılıksız yardım etmeyi çok seviyorum …yaptığım işi çok seviyorum ..severek yaptığım işten para kazanıp seyahat etmeyi çok çok seviyorummmm

  6. Hayat üç buçukla dört arasındadır; Ya üç buçuk atarsın ya dört dörtlük yaşarsın…Dört dörtlük yaşamak istiyorsan hayata olumlu bak, iyiliği çağır gelecektir.

  7. HAYAT GÜZEL YAŞAMAYA DEGER,GÜZEL YÖNÜYLE BAKARSAK GÜZELLİKLERİ GÖRÜRÜZ.

  8. 1-hayat herseye rağmen yasamaya değer
    2-sabah yatagından kalktıgında gulucuk ile kal ve yatarken gulucuk ile yat
    3-sevgiliniz elinizden kacarsa kacsın hiç üzülmeyin nereye giderse gitsin dunyadan cıkamıyacagını bilin :))
    4-herseyi ve herkeze değeri kadar değer verin fazla deger vermek sizi değersizlestirir
    5-hayata bozitif bakın hatyata pozitif bakmak için bir kartonun üstüne kocaman bir artı cizin cizdiginiz yerlerden görüs acısı olacak sekilde kesin ve daha sonra iki elinizin arasına alıp gözünüzün önüne getirin
    ve hayata herzaman artı ile bakın hayata artı ile bakmayan herzamn eksileri gormak zorunda kalır :)))))

  9. Bizler için yazılan bir senaryonun oyuncuları olduğumuzu düşünüyorum. Bu oyunda iyiliği oyunculuğumuza katarsak filmin dahada çekilir olacaktır. Allah’tan ne gelirse ona râzı ol! Yusuf Has Hacip (KUTADGU BİLİG’den)

  10. “Kader mi seçim mi derken, sabah oldu erken,” demeden yaşamın tadını çıkarmaya bakalım.
    Şu anda ben de okyanus ötesindeyim, Birmingham -Alabama- dayım ama haftaya İstanbul’da olacağım.

  11. Sevmek, sevilmek, günü güzel yaşamak ve yaşatmak varken, kırmak, üzmek, darıltmak niye? Hayat okadar kısaki… Tüm Güzel İnsanları her gününün bir önceki günden daha güzel, daha mutlu geçmesini dilerim.

  12. İYİLİK VE KÖTÜLÜK İRADİDİR. NEYİ SEÇERSENİZ O OLURSUNUZ… SEVGILER…

  13. “Her $erde bir hayir vardir diyorum” Ba$ima ne gelirse gelsin Yüce Rabbim bizi daha büyklerinden koru $ükürler olsun sana demesini bilirim ;Allahim’da beni hic yaniltmadi.”Cünkü beterin beteri vardir”hep daha beterini düsünüp sükrederim” ve herseye ragmen yasmak güzel sey:)) insanlari dogayi, yasamayi,seviyorum

    1. “Her $erde bir hayir vardir diyorum” Ba$ima ne gelirse gelsin Yüce Rabbim bizi daha büyklerinden koru $ükürler olsun sana demesini bilirim ;Allahim’da beni hic yaniltmadi.”Cünkü beterin beteri vardir”hep daha beterini düsünüp sükrederim” ve herseye ragmen yasmak güzel sey:)) insanlari dogayi, yasamayi,seviyorum

  14. BİNLERCESİ GELDİ GEÇTİ SENDEN ÖNCE…
    VARLIĞIN YANILSAMADIR,
    OLMAKLIĞIN SANILSAMADIR.

    SEV Kİ YAŞAYASIN,
    SEVİL Kİ YAŞANASIN!
    ALDANMA DÜNYANIN UÇSUZLUĞUNA
    ÖMRE SIĞACAK KADAR
    DARDASIN

  15. Denizin üstünde ala bulut
    yüzünde gümüş gemi
    içinde sarı balık
    dibinde mavi yosun
    kıyıda bir çıplak adam
    durmuş düşünür.

    Bulut mu olsam,
    gemi mi yoksa?
    Balık mı olsam,
    yosun mu yoksa?..
    Ne o, ne o, ne o.
    Deniz olunmalı, oğlum,
    bulutuyla, gemisiyle, balığıyla, yosunuyla.

Comments are closed.