Crystal Çalışmaya Başladı

Geçen hafta sonu Crystal’i ziyaret ettim ve çalışmaya başladığını öğrendim.

Crystal’in kim olduğunu bilmeyenler okusun. Crystal gönüllü olarak ziyaret ettiğim, madur bir annedir. Amaç böyle anneleri periyodik olarak ziyaret etmektir.. Aslında amaç, istemli ya da istemsiz, çocuk tacizini önlemektir. Düşük gelirli, az eğitimli, genç anneleri ve bebeklerini dönem dönem ziyaret ederim. Dediğim gibi bunun nedeni yeni doğan bebeklerin tacize uğramalarını engellemektir.

Crystal görme özürlü 25 yaşında bir annedir. Kendisini daha önceleri hafta arası ziyaret ederdim. Artık onunla sık görüşemez oldum çünkü hafta arası çalışmaya başladı. Beni hafta sonları bekliyor, ama benim de hafta sonlarım çok yoğun ve hızlı geçiyor.

Mümkün olduğunca gelip göreceğime söz verdim ama dediğim gibi benim de çocuklarımla yaptığım planlar oluyor ve Crystal’e hafta sonları zaman ayırmakta zorlanıyorum. Gönüllü bir iş olduğu için de doğal olarak uygun zamanı belirlemeye uğraşıyorum.  Uğraşılar sonuç vermezse,  fazla zorlamanın pek faydası olmuyor.

Her hafta arası bir öğlen yemeğimi Crystal’e ayırmaya hazırım, ancak dedim ya artık o çalışıyor. Onu hafta arası nasıl görebileceğimi düşünürken bir fikirle geldim. Öğlen yemeği sırasında Crystal’i çalıştığı yerde ziyaret edecektim. Kendisini işyerinde ziyaret edip edemeyeceğimi sordum. Pek sıcak bakmadı(!) ama mümkün olabileceğini söyledi. Çalıştığı fabrikayı aramamı istedi. Fakat bu arada kendisini fabrikada ziyaret edecek olursam, Adrianna bebeği görmem mümkün olmaz. Yine de günün birinde öğlen yemeğinde Criystal’i görmeye gideceğim.

Crystal, orduya sırt çantası, şapka, pantolon, kaban vs. üreten bir fabrikada çalışıyor. Yaptığı iş dikiş dikmek. Yanlış anlamadınız, Crystal görme özürlü ama fabrikada dikiş diyor.  Çalıştığı fabrikanın yüzde 75’i kör ve orada çalışmaya başlayanları en başta sıkı bir eğitimden geçiriyorlar.

Her ne kadar kendisi oraya gitmeme pek sıcak bakmadıysa da, bir engelli olan Crystal’in çalıştığı yeri merak ediyorum. Sanırım fırsat yaratıp gideceğim.

O gün Crystal ve nişanlısı evde yalnızlardı. Adrianna bebeği anneannesi hava almaya çıkarmıştı. Bir süre sonra geldi. Üç haftadır görmüyordum. Ne çok büyümüştü. Hem boyu uzamış hem palazlamıştı. Crystal anneyle ve Adrianna bebekle yakaşık 1.5 saat geçirdikten sonra ayrıldım. Ayrılmadan önce Crystal gelecek sefer daha uzun kalmamı istedi. Ancak o da biliyor ki bu hiç mümkün olmayacak.

Crystal o gün bana yeni Netbook’unu nasıl kullandığını gösterdi
Crystal benimle Netbook sohbeti yaparken nişanlısı içerde TV seyrediyordu
Crystal’in bastonu Jedi kılıcı gibi çıkmış 🙂
Adrianna 3 haftada kocaman olmuş.

 

 

Birkaç Fotoğrafta Crystal

Crystal Sürpriz Haber Verdi!

Crystal Çalışmaya Başladı

Crystal ve Bebeği Adrianna