Cupcake 3’den 103’e Bütün Çocuklar İçindir!

Oraları bilmem ama ABD’de cupcake çok popüler. Ekonomik kriz nedeniyle mi küçük porsiyonlar tercih ediliyor, yoksa kiloları koruma amacıyla mı az yeme çabaları söz konusu oldu bilemiyorum. Bildiğim birşey var ki son yıllarda ABD’de büyük şehirlerde bir cupcake furyasıdır gidiyor..

Cupcake dediğim şeyler mini mini keklerdir. Daha doğrusu boyutları da fiyatı da minik, tek kişilik keklere cupcake denir. Sarah Jessica Parker’in Sex and the City filminde yediği cupcake, Amerika çapında cupcake çılgınlığını körüklemiş olabilir. Neden derseniz 2008’den bu yana Google’da en çok aranan kelime cupcakemiş!

ABD’de metropollerde her köşe başına bir cupcake dükkanı açılır oldu. Mikro-kek diye de adlandırabileceğim cupcake çikolatalı veya vanilyalı çeşitlere sahiptir. Yemesi kolaydır, gösterişlidir, çok sevimlidir, minicik olduğu için fazla kalori ve kolesterol ihtiva etmez.

Amerikalılara sorarsanız cupcake onlara çocukluklarını anımsatan birkaç yiyecekten biridir. Cupcake Amerikalılar için nostaljidir, benim için ABD’nin bol şekerli minik hoşgeldin kekidir! Gerçekten de ABD’ye yeni geldiğim günlerde üst kattaki profesör kadın hoşgeldin demek için bir tabak dolusu cupcake getirmişti. Anlayacağınız benim için cupcake eşittir hoşgeldin!

Muffin de bir çeşit mini kektir ancak cupcake daha küçüktür. Cupcake üstünü rahat süsleyebilmek için tümsek değil yayvan olur. Ayrıca muffin cevizli, yabanmersinli, çilekli, muzlu, vs.  olabilir. Geleneksel cupcake vanilyalı ve çikolatalıdır. Ancak son zamanlarda cupcake çeşitleri de epey arttı. Belki de oje tadında olan da çıkmıştır! Cupcakelerin üzeri icing (krem şanti) ile süslenir.

ABD’de yaşayan ve okulda küçük çocuğu olan anneler şahit olmuştur; her ilkokul öğretmeninin gelen giden velilerin eline tutuşturmak için bulundurduğu bir cupcake tarifi vardır! Okullarda hemen her aktiviteye cupcake götürmek yaygındır. Kolay ve sağlıklı tarifleri velilere vermek suretiyle öğretmenler, adeta gelecek aktivitenin cupcakelerini garanti altına almış olurlar.

Kızım ilk okuldayken elime geçen tarif, yanlış yapmaya imkan vermeyen, hem kolay hem çabuk hem de son derece lezzetli bir tarif! Cupcake fazla tüketilmediği sürece sağlıklı bir yiyecek bile olabilir çünkü içinde çocukların gelişmesi için gerekli besleyici gıda maddeleri bulunuyor. Ve işin en güzel yanı da çocuklarla birlikte yapılabilecek eğlenceli bir mutfak aktivitesidir. Malzemenin karıştırılıp pişirilmesinden başka bir numarsı olmayan bu tarifi siz de beğeneceksiniz.

Geçen pazar gelen çocuklu misafirime cupcake ikramının iyi olacağını düşündüm. Gereğinden fazla bilgisayar önünde oturduğunu düşündüğüm oğluma da iyi bir aktivite olacağından emindim. Çünkü çocuklar ne zaman yemek pişirmeye girseler ille de birkaç şeyi ölçmeleri gerekiyor. Ölçüp biçmek hayat için gerekli, matematik bilgisini pekiştirmek için de oldukça değerli. Oğlum malzemeleri önce ölçtü, hazırladı, daha sonra sırasıyla karıştırdı. Misafir çocuklarla üzerlerini süsleme aktivitesi yapmak istedik, ama çocukların ilgilenmediğini görünce kızım süsledi.

Cupcake 3’den 103’e Bütün Çocuklar İçindir! İçinizdeki çocuğu ve etrafınızdakileri besleyin, mutlu edin, doyurun!

Dünyanın En Kolay Vanilyalı Cupcake Tarifi:

Malzeme:

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı erimiş tereyağı

2 yumurta

1 poşet şekerli vanilya

1,5 su bardağı un

1 poşet kabartma tozu

Yarım bardak süt

Hazırlanışı:

Önce fırını orta hararette ısıtın (3500F veya 1770C). Cupcake tepsisinin içini yağlayın ya da cupcake kağıtlarıyla kaplayın (kağıtları tepsiye yerleştirmek küçük çocuklar için eğlenceli bir aktivitedir)

Geniş bir kasede şeker ve tereyağı mikserle çırpılır krem haline getirilir. Bu karışıma yumurtalar teker teker kırılarak karıştırılır. Şekerli vanilya, kabartma tozu ve un yavaş yavaş karıştırılır. En son süt eklenir. Cupcake kalıbına döküldükten sonra 25-30 dakika pişirilir (Parmakla üstüne bastırdıktan sonra cupcake tekrar eski haline geliyorlarsa pişmiştir.)

Soğuduktan sonra üzerini hazır tüplerden çıkan süsleme malzemesiyle süsleyebilirsiniz. Eğer hazır süsleme malzemesi bulamıyorsanız krem peynirle pudra şekeri ve biraz yağ karıştırarak icing hazırlayıp cupcakeler üzerine sürebilirsiniz. İsterseniz icing (krem şantı) koymadan da keyifle yiyebilirsiniz.

Bir cupcake 209 gram kalori, 8.9 gram yağ ve 58 miligram kolesterol içerir.

Afiyet olsun.

Ayırca Cupcake  ve İrlandalı büyükanne keki için tıklayabilirsiniz..

cupcake hamuru tepsiye konur

 

 

Pişen cupcakeleri soğuduktan sonra tepsiden çıkardık

 

 

 

 

Cupcakeleri tüp içinde hazır krem şanti ile süsledik

 

 

Süslenen cupcakeler afiyetle yenmeyi bekliyor!

 

 

Cupcakeler itinayla süsleniyor

 

 

🙂 Yeme de yanında yat cinsinden cupcakeler 🙂

 

 

 

2 thoughts on “Cupcake 3’den 103’e Bütün Çocuklar İçindir!”

Comments are closed.