İş Stresi

 

 

İş stresi sağlığa zararlıdır! Peki neler yapılabilir?

Ardı arkası gelmeyen sorumluluklar, proje teslim tarihleri, süre bitimleri, hedef üretme haritaları, kontrol hastası patronlar, kimi zaman üst üste eklenen problemlerle işyerleri ekonomik kazanç sağlarken çalışanlarına stres yükler. İş stresi sağlıksızdır ama zaman zaman bu stresle iç içe yaşamak zorunda kalırız.

Her ofiste kurallar vardır. Bunlardan bazıları hiç söylenmez, çalışanların sağduyu ile bilmesi beklenir. Sorunları ve dolayısıyla iş stresini aza indirmek için birkaç sessiz kurala dikkat etmek sağlık için yararlı olabilir:

  • Gereksiz yere fazla çalışmaktansa akıllı çalışmak için işin tanımını ve sorumlulukları iyi bilmek şarttır.
  • Stres tetikleyiceleri ofise taşımayalım. Stres tetikleyicilerine örnek olarak işe geç gelmek, teslim tarihlerini kaçırmak, sunumlara ve toplantıalara hazırlıksız gelmek verilebilir. Bu tetikleyicileri ofise götürmek, ofisteki masanın başında stresle kucak kucağa oturmaktır ki çok sağlıksız bir seçimdir!
  • Çay ve kahve tüketiminde sınırı bilmek gereklidir çünkü aşırı kafein tüketimi, uzun vadede stres seviyesinde artışa davetiye çıkarmaktır.
  • Ofis politikasından (çoğu kez dedikodu haline dönüşür) uzak durmak gerekir çünkü genelde yıkıcıdır ve nadiren yapıcı sonuçlar doğurur. Ayrıca kapalı kapılar ardında yapılan ofis politikaları(dedikodu yani..) enerji ve zaman kaybıdır. Ofiste adaletsizlik söz konusuysa en iyi yöntem resmi kanallardan çözmeye uğraşmaktır.  Çoğu kez ofis dedikoduları, düşünülenin aksine, yıkıcı olur!
  • Ofis egzersizi bulunmaz bir stres savardır!
  • Ofis gününe mümkün olduğunca olumlu düşüncelerle başlamak için çaba harcamalıdır çünkü günün büyük bir bölümü orada geçiyor! Aslında ömrümüz iş ortamında geçiyor!
  • Ha unutmadan.. Stres yönetilebilir.. İş yerinde ‘hayır‘ demek de gerekir bazen..

İş stresi sağlığa zararlıdır, mümkün mertebe azaltalım! 

 

One thought on “İş Stresi”

  1. GÜNÜMÜZ ÇALIŞAN İNSANLARI İÇİN GÜZEL BİR YAZI TEŞEKKÜRLER..
    İŞİN ASLI VE ÖZÜNÜ BİLEREK ÇALIŞILMALI BU HEM BOŞA VAKİT AZMAZ VE ÇALIŞANLARI YORMAZ DİYORUM…
    SELAMLAR..

Comments are closed.