Pelerinli Peter

Peter, karısı Helen’le, kanalın karşısında oturur. Karizmatik Peter geniş kitlelerce tanınan, düzenli yaşantısı olan, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bir Süperman’dir. Boş vakitlerinde okur, düşünür ve paylaşır. Bir de jet motor sevdası vardır. Her fırsatta evinin altındaki garaja inerek, iki orta büyüklükte jet motorunu ziyaret eder. Bazen motorlara bakım yapar bazen de biner gezer.

Süperman Peter aynı zamanda hepimizin fikir babasıdır. O, ağlayana omuz, inleyene çaredir. Başımız sıkıştığında gidip akıl danıştığımız, kötülere karşı tek vücut olduğumuz, her türlü sorunda gidilecek tek yetkili merci gibi gördüğümüz, el uzatmaktan hiç çekinmeyen Süperman’imizdir.

Dramaları Peter değil, bizler yaşarız. O dimdik durur ve akıl verir. Bizim ruh halimiz nefret püskürdüğünde ondan iyi niyet yükselir. Olaylara kızdığımızda o bizi vicdanımızın sesini dinlemeye davet eder. Peter, biz ehli-dünyaların hamasi Süperman’idir! Muhtemel yanlış kararları kendimizden bekleriz, ondan asla!

Ama son günlerde anladık ki Süperman’ler de yanlış yapar! İki gün önce karısından habersiz jet motorunu değiştirmeye karar vermiş. Toplumlarda kurallar vardır. Bizim toplumumuzun kurallarına göre Süperman’ler özel izin olmadan jet motor bakmaya gidemezler, dokunamazlar, onları süremezler. Hele satın almaya hiç kalkışamazlar.

Bunları bile bile Peter, birkaç arkadaşıyla piyasa araştırmış. İki adet güzel ve nispeten yeni motor bulmuş. Helen duymadan motorlara bakmaya ve hatta binip tadına varmaya kalkmış. Peter o gün, kırmızı yerine mavi peleriniyle gidip tanınmadan binmeye çalışmışsa da, güvenlik kameralarının videolarından kaçamamış.

Anlatılana göre Peter, “su gibi jet motorlarını” görünce tutuşmuş. Eli ayağı titremiş, dili lal olmuş. Taptaze dış yüzeyi elleriyle okşarken adeta başka bir boyuta geçmiş. Gözlerini kapatmış, motorların kokusunu içine çekmiş, baygınlık halinde içindeki azgın delikanlıyla buluşmuş. Motorların ikisini de almaya karar verdiğinde, birini bırakıp ötekine binmiş. Ağzının kenarlarından su akıtarak motorları denemiş ve kısa da olsa sürebilmiş.

Süperman Peter de nihayetinde bir ölümlü. Motorlara eskisi kadar uzun binemiyor. Birkaç dakikalık denemelerden pek bişey anlamasa da doyuma ulaşmışlık hissedip, ertesi gün alacağına dair söz verip oradan ayrılmış.

Sonradan öğrendik ki jet motorların tek özelliği yeni oluşlarıymış. Yapımcı firma hiç bir ekstra özellik koymamış. Sadece göz alıcı boyalar, yeni takımlar, iç gıcıklayan dış görünüm, hepsi o kadar.

Ancak Helen bunları duyunca yer yerinden oynadı. Süperman yeni motorları denediğini inkar ettiyse de karısını inandıramadı. Helen hala Peter’in arkadaşlarından detaylar hakkında bilgi almaya uğraşıyor. Pek uzun süre üzerlerinde kalmasa da, Peter’in yeni motorlara delirmiş gibi bindiği vıdeolarla sabit! Nereye kadar inkar edebilir ki?

Şimdi Helen’den habersiz yapılan böyle bir eyleme nasıl cevap vereceğini merakla bekliyoruz. Peter belki de mavi peleriniyle tanınmayacağını, tanınacak olsa bile inkar potensiyelinin yüksek olduğunu düşünmüştür. Ama bu ihanet, ne Helen’in ne de “Peter severlerin” gözünden kaçmadı. Çizgiler netleştikçe ipin toptan kopacağına dair kuşkularımız artmaya başladı.

Bunca zamandır Süperman bellediğimiz Peter, bu ihaneti hem karısına hem de kendisine inananlara nasıl yaptı anlayabilmiş değiliz! Yoksa Peter bir komploya mı kurban gitti?