Botoks Eşittir Gençlik ve Güzellik


Yaş alt sınırı olmaksızın Botoks Eşittir Gençlik ve Güzellik!

Gençliğin ve güzelliğin ilk ve tek değer olarak görüldüğü meteryalist bir dünyada, minicik çocuklar bile Botokslanabilir. Bu düşünce size ne kadar hastalıklı gelse de, çocuklarına Botoks pompalayan ebeveynler var.

Brittany 8 yaşında bir kız çocuğu. Güzel ve gösterişli olduğu için 5 yaşından bu yana güzellik yarışmalarına katılıyor.

O tıpkı yaşıtları gibi bebeklerle oynamayı seviyor, dondurma yemekten hoşlanıyor ve annesiyle bol bol alışverişe çıkıyor.

Brittany’nin akranı diğer kız çocuklarından tek farkı; yüzüne Botoks, bacaklarına ağda yaptırmaya çoktan başlamış olması!

Yanlış duymadınız.. Brittany sadece 8 yaşında ve ilk Botoks tecrübesini yaşamış bile. Bacaklarına bir süredir ağda yaptırıyormuş, kaşları da periyodik olarak alınıyormuş ki yüzü daha olgun ve çekici görünsün!

Brittany’nin katıldığı güzellik yarışmasına gelen gazeteciler annesine sormuşlar; “Nasıl olur da 8 yaşındaki bir çocuk Botoks ile tanışır?” Anne anlatmış: “Ben estetisyenim, kendime Botoks yaparken gördü. İlgisini çekti. Güzellik yarışmalarına katılan yarışmacılar, Brittany’nin yüzünde kırışıklıklar olduğunu söyleyince çok üzüldü. Botoks yapmanın gereğine o zaman inandı!”

Daha 8 yaşındaki çocuğun yüzünde Botoks ile giderilecek ne kırışıklık olabilir?

O yüze şimdiden Botoks yüklenirse 20’sinde ne yapar? Ya 30’unda, 40 ve ötesinde?

Küçük kız Botoks tecrübeleri hakkında kısaca şöyle diyor: “Bu ilk değil. Daha önce de yapılmıştı. Bütün çizgileri yok etmiyor ama azaltıyor. Büyük ve belirgin değişiklik yapacağını düşündüğümüz yerlere Botoks uygulamıyoruz çünkü herkes anlar!”

Acıyor mu diye sorulduğunda; “Acıyor ama güzel ve gergin görünmek için değer!” diye cevaplıyor.

Doktorlar Brittany’nin ve onun gibi küçük yaşta Botoks enjeksiyonuna maruz kalan kızların gelecekte akli ve fiziksel sorunlar yaşayabileceğini düşünüyor.

Brittany’nin annesi doktorların yorumunu duyduğunda: “Benim çocuğum çok normal, hiç bir sorunu yok. Güzellik yarışmalarının dünyası cadı kazanı gibidir; yüzde tek bir çizgi varsa dünyanız başınıza ters çevrilir.. O yüzden kızıma şimdiden Botoks veriyorum. Onun hiç bir sorunu yok!” diyor.

Kendisi de güzellik yarışmalarına katılmış olan bu anne, sahip olamadığı başarıyı kızından bekliyor ve acımasızca Botoks pompalıyor!

Botoks ve 8 yasşındaki çocuğu aynı cümlede bile düşünemezken uygulama imkanına söyleyecek söz bulamadım; sizlere bir sorayım dedim!

Gençlik ve güzellikle gelmesi beklenen şöhret uğruna küçücük çocuklara bile Botoks uygulan zihniyete ne diyorsunuz?  Gidişatı sorgulayıp bazı insanların aklını fikrini yitirmiş olabileceğini düşünüyor musunuz? 

3 thoughts on “Botoks Eşittir Gençlik ve Güzellik”

  1. Insani insanliktan cikarma yöntemleri. Ne yazikki herzaman böylelerini var,var yapiliyorlar.

  2. Bu gibi tipler dejenere olmuş kişiler. Aslında çocuğu bu kadının elinden almak lazım.

  3. İnsan sadece beden olduğu zannı ile yaşarsa bunu korumak ve en iyi bedene sahip olmak için elinden geleni yapması şaşırılacak bir sonuç olmasa gerek.. İnsanın düşünsel, şuur varlık olduğu her yüzyılda Öz’e erenler tarafından dile getirilmiş, primitive yaşam seviyesinde yaşayan toplumun büyük bir kesimi tarafından hiç anlaşılamadıkları gibi, çarmıha gerilmeye, tecrit edilmeye, derilerinin yüzülmesine kadar türlü eziyetlere maruz bırakılmışlardır..

Comments are closed.