Popüler Pinterest

Gerçekten de Pinterest son günlerde oldukça popüler ve heyecan verici!

ABD web siteleri içinde en çok ziyaret edilenler arasında 16ıncı sırada bulunan sitenin CNN.com’dan bile çok geleni var.

Pinterest büyük sosyal ağlar içinde sayılıyor ve yukarıdan 5inci sırada bulunuyor. Bu site Twitter’dan ve Facebook’tan çok daha kısa bir sürede 10 milyonuncu ziyaretçisine ulaştı. Geçen ay 17.8 milyon Amerikan tarafından dolaşılan Pıntrest panoları, bir önceki aya göre yüzde 50 artış gösterdi.

Pinterest’te sunulanlar genelde web’de olan görsel medyadan ibaret. Yani pek yaratıcı bir yani yok.  Yaratıcı olmayışının nedeni ziyaretçilerin çoğunun ordan burdan görüp beğendikleri fotoğrafları panolarına yapıştırmaları, oradan diğerlerinin alarak dolaşıma sunmasıdır. Bu işleme “pin” etmek deniyor. Her pin işlemi sırasında görsel medyanın kaynağı hakkında bilgi paylaşılıyor. Sitenin sunumu pek yaratıcı olmasa bile, yaratıcılık kamçılayan bir yanı olduğu kesin.

Site 2010 yılında kadınların ilgisini çekmek için kurulmuştu. Belki daha doğru bir söylemle şu şekilde ifade edebilirim: Paylaşılan içerik sanatsal ve gösel ağırlıklı olduğu için en baştan beri daha çok kadınların ilgisini çekmekteydi. Bugün site ziyaretçilerinin yüzde 85’i kadındır. Ortalama 25-44 yaşlarındaki kadınlar Pinterest’te harcadıkları zamanın Facebook ve Twitter’den daha fazla olduğunu söylüyor.

Bütün bunları değerlendiren bir Amerikan kadın ve çocuk hastanesi Pinterest üzerinden eğitici ve interaksiyona açık bir oluşum başlattı. Bu sayfanın adı ConnectHer (KadınlarlaBağlantıyaGeç)

Hastanenin amacı, kadınlara sosyal medya yoluyla ulaşmak!

Günümüzde kurum ve kuruluşlar değişen ilgi alanlarıyla ve her gün yenilenen teknolojiyle uyum içinde olabilmek için insan gruplarına ulaşmanın yeni yollarını arıyor. Sözü geçen kadın ve çocuk hastanesi de bu düşünceyle Pinterest’te kadınları hedeflemiş durumda.

Çalışan kadının çabuk ve kolayca bilgi edinebileceği yerler bu sosyal ağ içinde mevcut olacak. Kadın ve çocuk hastanesinin hedeflediği doğurgan kadın kitlesi hamilelik, hamilelik öncesi ve sonrası hakkında bilgiyi bu popüler sosyal medyadan kolayca bulmayı umuyor.

Hastane yetkilileri, Pinterest’te anne adaylarına sağlıklı gebelik, emzirme, okunacak kitaplar, takip edilecek siteler vs. gibi yararlı bilgileri vereceklerini söylüyor. Yoğun kadınlar için bu büyük kolaylık olacağa benziyor çünkü zaten hergün girip gezindiği bir ortamda aradığı bilginin tamamını bulacak. Bununla birlikte sitede zaten var olan bloglarda sağlıklı yemek tarıfleri, eğzersiz teknikleri, kadın ve çocuk sağlığına yönelik tavsiyelerle iyi bir örtüşme yapacağa benziyor.

Diyeceğim o ki, Pinterest heyecan verici ve popüler bir halk sağlığı servisi sunmak üzere kolları sıvamıştır!

2 thoughts on “Popüler Pinterest”

  1. Pinterestleri ne kadar enterest eder
    Gorelim

Comments are closed.