Horlamanın Böylesi

 

Horlama uyku bozukluğunun bir göstergesidir. Ama horlamanın böylesini duymamış olabilirsiniz!

 

Wisconsin Üniversitesinin Halk Sağlığı Okulunda yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre şiddetli horlayanların kanserden ölme olasılığı diğerlerine göre 5 kat fazla bulundu.

Çalışma sonuçları San Francisco’da yapılan bir konferansta açıklandı ve Amerikan Solunum Yolları ve Kritik Bakım Tedavileri Dergisinde yayınlandı.

Araştırmacılara göre horlama ve kanser arasındaki bağlantının nedeni yetersiz oksijen. Horlama, uykuda beyne yetersiz oksijen gitmesine neden oluyor ve buna oksijen açlığı deniyor. Oksijen açlığının farelerde cilt kanserine neden olduğu ve tümörlere yol açtığı daha önceki çalışmalardan biliniyordu.

Oksijen yetersizliğinin, anjiyogenez prosesi nedeniyle, tümör besleyen kan damarlarının oluşmasına neden olduğu düşünülüyor.

Araştırmacılar bu çalışma sırasında 22 yıllık verileri gözden geçirdi; ve sonuçları 1.522 horlama problemli hasta üzerinde yoğunlaştırdı.

Horlama seviyeleri az, orta ve çok horlama şeklinde üç grupta değerlendirildi. Az horlayanların kanserden ölme olasılığı hiç horlamayanlara göre .01 kat fazla bulundu. Orta şiddette horlayanların kanser nedeniyle ölmesi az horlayanların iki katıydı. Buna karşın yoğun horlamayla uyuyanların kanserden ölme olasılığı diğerlerine göre yaklaşık 5 kat fazla bulundu.

Horlamanın böylesi yoktur” diyecek kadar yoğun horluyoarsanız ya da en yakınınızı duyuyorsanız, belki de soruna bir çare bulmanın zamanı gelmiştir

Uyku problemleri ve uykusuzlukla ilgili diğer yazılarım: 

Uykusuzluk Endişeli Boyutlarda
Uykun Gözüne Aklın Başına

2 thoughts on “Horlamanın Böylesi”

  1. Ellerinize emeğinize sağlık .Paylaşımınıza teşekkürler..

Comments are closed.