Müzikli Emzik

 

Yeni müzikli emzik prematüre bebeklerin sağlıklı büyümesine yardımcı oluyor.

Florida State Üniversitesinin geliştirdiği yeni medikal emzik ninni söyleyerek erken doğmuş bebeklerin büyümelerine yardım ediyor.

İnnovativ müzikli emzik sadece ABD’de değil, dünyanın diğer yerlerinde Power Device Technologies ile işbirliği yapan hastanelerde prematüre bebeklere verilmeye başlandı.

Müzikli emziğin en büyük özelliği bebeklerin emmeyi öğrenmesine yardımcı olması ve sonuçta diğer yöntemlerle beslenmenin desteklenmesi.

Yapılan araştırmalara göre müzikli emzik prematüre bebeklerin hastanede kalma süresini ortalama 5 gün kısaltıyor.

Prematüre bebekler dünyaya geldiğinde ağızdan beslenme için gerekli emme, yutma ve nefes alma gibi nörolojik kabiliyetlerden yoksun doğuyor. Bebek bu kabiliyetleri kazanana kadar normal büyüme prosesinin gerisinde kalıyor. Müzikli emzik bu prosesi hızlandırıyor. Prematüre bebek beslenmeyi  daha çabuk öğrendiği için hastanede kalma süresi de kısalıyor.

Bebek doğru emme yaptığı sürece müzik sesi duyuyor. Ninni çok sevimli olduğu için daha fazla müzik duymak isteyen bebek, doğru ve uzun sureli emme kabiliyetini geliştiriyor.

Mezun olduğum üniversitenin halk sağlığı bölümü de dahil olmak üzere birçok üniversitede yapılan klinik deneyler, müzikle emme güdüsünün müziksiz emmeye göre 2.5 kat çabuk geliştiğini gösterdi.

Doktorlar, yoğun testlerden ve deneylerden geçen müzikli emziğe fenomen emzik de diyorlar.

Erken doğan bebeklere beslenme becerisini öğreten müzikli emzik, aynı zamanda hoş melodiler sayesinde rahatlatıcı özellik de sunuyor.

Hamilelik ve Bebeklerle ilgili  Halk Sağlığı içerikli Diğer Yazılar

Sevgi Hormonu Oksitosin
Doğum sonrası depresyona iyi gelen yiyecek
Yeni Doğum Yapmış Anneler
Hamilelikte Az Yağlı Yoğurt Yerine Süt
Biraz Hamilelik Çalışalım: Hamilelik Felsefesi
Biraz Hamilelik Çalışalım: Hamilelik Fizyolojisi
Ölü Doğumlar
Hamilelikte Dişler
Hamileler Haşere İlacından Uzak Durun

4 thoughts on “Müzikli Emzik”

  1. Muzikli emzigi amerikada ve turkiyeden nerden temin edebiliriz. Bilgilendirirseniz cok sevinirim.

    1. Merhaba,

      Muzikli emzigi ureten firmanin CEO’suyla gorustum.
      Aldigim bilgiye gore ABD’de muzikli emzik satislari devam ediyor. Ancak dunyanin diger yerlerindeki hastanelere dagitabilmeleri icin her ulkeyle teker teker anlasma yapmalari gerekiyormus. Yani Turkiye’nin bu medikal emzige yesil isik yakmasi gerekiyor ki firma aktif olarak urunu Turkiye’ye satabilsin.

      Boyle bir proses nasil, ne sekilde ve kimler tarafindan baslatilir bilmiyorum. Daha fazla bilgiye ulasirsam, buradan duyuracagim.

      Esenlikler,
      Fatos

  2. Merhaba 2012’den bu zamana bir gelisme var mı? Yani Tutkiye’de temin edilmesi konusunda? Cevabını teşekkürler

    1. bildigim kadariyla (2014 sonuclarina bakarak) degisen birsey olmadigini soyleyebilirim.

      muzikli emzik abd’de sadece hastanelerde kullanilmaya devam ediyor. sadece premature bebeklere veriliyor ve cabucak palazlanmalari ve hastaneden kisa surede ayrilmalari icin buyuk destek oluyor. oldukca iyi sonuclar aliniyor.

      alibaba.com vs gibi online dukkanlarda muzikli emzikler satiliyor ama yazida anlattigim emzik tamamen medical (tibbi). yani premature bebekleri kolayca besleyerek mumkun olan en kisa surede iyilestirmeyi amaclayan bir emzik. oysa online magazalarda satilan muzikli emziklerin tibbi bir yani yok.

      umarim cevap aciklayici ve yeterlidir.

Comments are closed.