Uçuran Cola Nedir?

Uçuran cola olarak da bilinen Canna Cola tıbbi amaçla piyasaya sürülen bir marihuana içeceğidir.

Medikal (tıbbi) marihuana, ABD’de bazı eyaletlerde hekim reçetesiyle satılan bir ilaç formudur ya da herbal terapidir.

Tıbbi amaçla satışa sunulan bu içecek şimdilik Colorado, California ve Montana bulunabiliyor. Zaten bildiğim kadarıyla başka eyaletlerde marihuananın tıbbi amaçlarla kullanımı henüz legalleşmedi. Son zamanlarda Alaska eyaleti medikal merihuana kullanımını legalleştirmek için uğraşıyor.

Köşedeki markette bulunacak bir içecek olmasa da Canna Cola ile tanışmak isteyenler çıkabilir. “Olsa da içsek” diyenlere şimdilik yapılacak birşey yok zira ABD’de henüz sadece Colorado’da üretiliyor. Şubat ayında Colorado’da toplanan kanabis müştereğinde, şişesi 15 dolar civarında satışa sunuldu.

Alıp tadına bakanlar “ohh kanabis… şişedeki kanabis… kanalım sana biz” şeklinde naralar atmış olabilir çünkü içerdiği esrarözü 35 miligramdan fazlaymış.

Yalnız bu içecek piyasadaki ilk haşiş içeceği değil ama en lezzetlisi olduğu iddia ediliyor. Tadı light birayı andırıyormuş ve içtikten sonra ağızda haşiş tadı bırakmıyormuş.

Sokaktaki insanın içmesi ve kafası güzel dolaşması değil üretimdeki  amaç; tamamen tıbbi! Ancak halihazırda piyasada olan ve medikal amaçla üretilen marihuanalı içeceklerde ve soda pop’larda ana madde 25 miligiramdan fazla değil. Canna Cola çeşitlerindeyse bu miktar 65 miligirama kadar yükselebiliyor. Hmmm demek ki sağlık amaçlı değil de zevkine içecek olanları çok eğlenceli bir içecek bekliyor; reçetesiz temin edebilirlerse tabi… 

İçeceğin fikir babası limon, portakal ve üzüm seviyor olmalı çünkü bu çeşitleri de mevcut. Şunu da acilen belirteyim ki ürünün mucidi ağzına bir kez bile marihuana sürmemiş! Söylenene göre amacı para kazanmaktan öte, tıp çevresine ve hastalara yardımcı olmakmış.

Bakalım Uçuran Cola’yı kimler içecek kana kana! Bekleyelim görelim; Coca Cola, Snaple veya Pepsi de marihuanalı içeceklerle girecekler mi piyasaya!

Okuyucuya Soru: Uçuran Cola’nın satışa sunulması sadece medikal ihtiyacı olanları mı sevindirecek?

 

 

2 thoughts on “Uçuran Cola Nedir?”

  1. Fatoscum, bence medikal ihtiyaci olmayanlarda icecek. Zaten CA’da receteli marijuna saka gibi birsey. Her isteyen belim agriyor deyip recete alabiliyor.
    Sevgiler
    Suna

  2. bu içecek sadece medikal ihtiyacı olanları değil sanırım herkesi sevindirecek.sizin ciddi bir takipcinizim.eline yüreğine sağlık.sewgiyle kal

Comments are closed.