Bakımlı Erkekler Aşırı mı?


Son zamanlarda erkekler de bakımlı görünmek için uğraşıyor. Onlar da Botoks yaptırıyor, korse giyiyor ve gösterişli görünmek için adeta yarışıyor.

Belki de bu yazıdan sonra “Bakımlı Erkekler Aşırıya mı kaçıyor?” diye düşünmeden edemeyeceksiniz!

ABD’de yapılan bir erkek sağlığı araştırmasına göre, Florida’da bulunan Tampa kenti son yılların en gösterişçi şehri seçildi.

Önce bakımlı erkek tanımı yapıldı, sonra değişik şehirlerde bakımlı erkeklerin genel nüfusa olan yüzdesi bulundu.. Bilim sen neler de yapıyorsun öyle!!!

Bakımlı erkek tanımı şu şekilde yapılmıştı:

  • Botoks yaptıran
  • Saçlarını kuaförde boyatan veya evde boyayan
  • Korse giyinen
  • Kozmetik alışverişi yapan
  • Diş beyazlatan ve dişlerine kozmetik bakım yaptıran
  • Estetik ameliyatla genç görünen
  • Solaryuma giden
Tampa için kısaca şöyle diyebiliriz:

Genç görünmek için elinden gelen herşeyi yapan ve harcayabileceği parayı sonuna kadar harcayan erkeklerin toplandığı bir şehir! Bu kriterlere göre Teksas ikinci, Atlanta ise üçüncü seçildi.

Sizce Tampa’lı erkeklerin bu davranışları gereksiz yere gösteriş mi, gülünç bir çaba mı, anlamlı mı, anlamsız mı? Tampa, zengin emeklilerin yoğun olduğu bir şehirdir. Öyleyse cevap aramaya gerek var mı? Zengin, yaşlı, bakımlı erkekler… Kimilerinin ilgisini çekebilir, onları küçümsemiyoruz!

Fatoşça:

Eğer erkeğin elinden ayna düşmüyorsa ve bütün dikkatini nasıl göründüğüne toplamışsa, ortada bir sorun vardır. Böyle bir erkeğin nasıl bir partner beğeneceğini (eğer beğenebilirse), varın siz düşünün! Erkekler de kadınlar da çekici gürünmek ister ama hayatta tek derdimiz dış görünüşümüz olmamalı. İlişkiler öncelikle kişilik ve karakteri temel almalıdır. Gençlik, güzellik ve çekicilik zamanla solar, geriye kalan içselliktir. Sonuçta dış görünüş, basit bir detaydan öteye geçmez.

Kanımca, kadın gibi erkek de her yaşta bakımlı olabilir ama aşırıya kaçmadan, tutku haline getirmeden! Unutmadan.. İlişkilerde öncelik dış görünüşün sığlığında değil, kişiliğin derinliğinde olmalıdır. Bunlar hep Fatoşça tabi..

Bakımlı erkek iyidir ama ne zaman aşırılık haline gelir dersiniz? Acaba bakımlı olmak bir dereceye kadar mı normal? Genç kız babası bir erkeğin kızının en yakın arkadaşıyla birlikte olmak için gençlik istemesi normal mi?