Kilolu Erkekler


Bu yazımı kilolu erkeklere adıyorum! İçlerinden bir tanesinin bile davranışında değişiklik yapabilirsem dünya mutlusu olacağım!

Kilolu erkekler: Sağlıklı bir diyet ve egzersizle diyabet, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları ve bazı kanser çeşitlerine yakalanma riskini azaltabileceğinizi biliyor musunuz?

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsünün açıklamasına göre kilolu (obez) erkekler sağlıklarında iyileştirmeye gitmek için birkaç basit yaşam değişikliği yapabilirler. Eğer bahsettiğimiz erkekler halihazırda baba rolü üstlenmişlerse, çocuklarına rol model olacaklardır.

Ulusal Sağlık Enstitüsü uzmanları “Sağlık için değişiklik yapmaya bugünden başla!” mesajı veriyorlar. Bunun için sağlıklı besin çeşitlerine yönelmek ve hayatınıza egzersizi eklemek gerekiyor.

Uzmanlar “Haftada 5 kez 30 dakikalık eğzersizi öğlen tatiline ya da akşam üstü saatlerine denk getirebilirsiniz. Bu süre içinde tempolu yürüyebilirsiniz, arkadaşınızla spor salonunda (gym) egzersiz yapabilirsiniz ya da futbol oynayabilirsiniz.” diyorlar.

Ailelerin de kilolu erkeği fiziksel aktivite için teşfik etmesi ve gerektiğinde birlikte aktiviteler yapması tavsiye ediliyor. Akşam üstü çoluk çocuk tempolu yürüş nasıl? Ya da bisikletle her akşam belirli bir mesafeyi kat etmek?

Uzmanlar kilolardan dolayı sağlık riski taşıyan erkeklerin yukarıdaki gibi yaşam değişikliğine gitmeleri durumunda, diyabet II riskinin büyük ölçüde azalacağını söylüyorlar.

Yalnız kilolu erkek bu yazıyı okuduktan sonra kendi kendine eğzersiz yapmaya başlamamalıdır. Önce aile doktoruna danışması tavsiye ediliyor.

Umarım içinizde bir kilolu erkek bile yaşam değişikliğine gitmek üzere kolları sıvar ve başarıya ulaşır. Bol şans!

Fazla kilolar (obezite) ve sağlık ile ilgili diğer yazılarım: 

Hareketsiz Yaşam Ölümcüldür

Hareketsiz Bir Kuşak

Yetersiz Uyku Obezite Tetikçisi

Obezite ve Beyin Faaliyetleri

Depresyon ve Felç

3 thoughts on “Kilolu Erkekler”

  1. Yazilarinizi adeta bekler olduk. Cok yararlaniyorum. Kisa oz, etkileniyorum. Bugunerde sekerim arti doktorum yuruyus onerdi, sizin bu yazi ile motive oldum bu gun artik periyodik yuruyuslerim baslayacak.

    Tesekkurler….

    1. Malik Bey,
      Böyle bir yorum görmek için bıkıp usanmadan en yeni bilimsel çalışma sonuçlarını okuyucuyla paylaşmaya devam ederim!
      Yapacağınız davranişsal değişiik için şimdiden kutlarım. Lütfen, yaşam tarzı değişiliigi olsun! Bir ömür boyu sürsün! Siz de etrafınızı etkileyin!
      Esenlikler dilerim..
      Sağlıcakla
      Fatoş

Comments are closed.