Bir Dirhem Et Bin Ayıp Örter

Bir Dirhem Et Bin Ayıp Örter demiş atalarımız. Bu söz büyük bir ihtimalle kıtlık ve yoksulluk zamanında, güçlü ve enerjik kadını tanımlamak için kullanılmıştır.

Ekonomik krizlerle dolu günümüzde stresli erkekler de ataları gibi kilolu kadınları tercih ediliyorlar.

Yapılan bir çalışma, stresli erkeğin kilolu kadını cazip bulduğunu ortaya çıkardı. Bu çalışma Londra’da bulunan Westminister Üniversitesinde, yaşları 18-42 olan 81 katılımcıyla gerçekleştirildi.

Çalışma sırasında katılımcılardan 41 tanesinin stres düzeyi yükseltildi. Stres düzeyi nasıl yükseltilir? Deneklere temsili iş mülakatı verildi. Mülakat sırasında deneklerin mikrofon başında ayakta durmaları ve 4 kişiden oluşan bir komiteye, 5 dakikalık sözlü sunumda bulunmaları istendi.  Ayrıca matematik soruları soruldu. Bunlardan bir tanesi 1.022’den geriye 13 eksilterek saymaktı. Ama katılımcıların bu işlemi olabildiğince çabuk ve seri bir şekilde üstelik doğru yapmaları istendi!

Geriye kalan 40 katılımcının bir odada gevşeyip dinlenmeleri sağlandı.

En sonunda 81 katılımcının tamamına 10 adet kadın fotoğrafı gösterildi. Fotoğraflarda sıska kadından balık etine, kilolu kadından obeze kadar değişik yapı ve ağırlıkta kadınlar bulunuyordu.  Fotoğraflara bakan katılımcılara, kadınları çekiciliklerine göre 1den 10a kadar sıraya koymaları istendi.

Stresli erkekler bol kıvrımlı ve etine dolgun kadınları daha çekici buldular. İşin ciddisinde stres nedeniyle erkekler nispeten daha kilolu, hatta obez kadını cazip olarak tanımladılar.

Araştırmacılar bu durumu biyolojik antropolojistlere sorarak bilimsel anlamını değerlendirdiler. Antropolojistler tarafindan yapılan açıklamaya göre stresli erkeğin tombul kadın tercih etmesinin nedeni, mağara dönemi erkeğin hayatta kalma mücadelesine yakın bir sonuç olarak değerlendirildi.

Eski çağlarda erkekler iri ve dolgun kadın tercih ederlerdi çünkü o peryot kıtlık, yokluk ve yoksulluk dönemleriydi. Kadının iri olanı tercih edilirdi çünkü kadın bünyesinin enerji dolu olması, hayat mücadelesi için şarttı. Aynı zamanda bol estrojen hormonu salgıladığı için doğurganlığı da uzun sürerdi.

Erkekler mağara dönemindeki atalarının DNA’larını hala taşıyor olmalılar ki bugünün stresli kriz döneminde etli butlu kadını tercih ediyorlar.

Hikayenin anafikri:Bir dirhem et bin ayıp örter” diyen atalarımız yine doğru söylemiş!

Fazla kilo ile ilgili başka neler var?

 Kilolu Erkekler

Negatif Beden İmajı

Obezite ve Beyin Faaliyetleri