Rahatlatan Yiyecekler

Stresten arınmak için yiyeceğe baş vurduğunuz olmuştur. Her kültürün kendine özgü rahatlatan yiyeceği vardır. Buna konfor yiyecekleri de denir. Konfor yiyecekleri yendiğinde ferahlık olur. Nostaljik yemekler buna bi örnektir. Annelerimizin yaptığı yemekleri yemek, çocukluktan kalma tatlar, her kültüre ait yiyecekler konfor yemeği olarak bilinir. 

Bence çekirdek çitlemek stresden arındıran bir aktivitedir! Balkonda, parkta, TV seyrederken, yaz akşamları sohbetle birlikte çekirdek çitlemenin tadına doyum olmaz. ABD’de çekirdek çitlemek tuhaftır çünkü çekirdek kuşlar içindir. Buna karşın yüksek enerjili yiyecek olarak ayıklanmış iç çekirdek satılır. Yani çekirdeği kabuğundan çıkararak yemek biraz tuhaf gelir Amerikalılara.

Bu arada Rusların da biz Türkler gibi çekirdek çitleme çılgınlığı olduğunu biliyor muydunuz?

Merak ettiğim şey Ruslar da çekirdeği bizler gibi aşırı süratle çitliyor mudur? Çitledikten sonra tükürmek işin püf noktasıdır! Ruslar da bizim gibi dudaklara çekirdek kabukları yapışarak yiyor mudur? Peşpeşe dur durak bilmeden çitlenen çekirdeği çabucak kabuk yığını haline getiryor mudur? Bence çekirdek son sürat yenmelidir ve dudaklara yapışan kabukları tükürmek de şarttır! İşin zevki kabukları tükürmektedir! Bu da stresten kurtulmanın bir yoludur! Yalnız çekirdek kabuklarıyla cevreyi kirletmeyelim! Bir de kabak çekirdeği var, unutmayalım!

Çikolata en popüler konfor yiyeceklerinden biri olmalı çünkü tadı güzeldir, şekeri yerindedir ve kakao ile gelen şifa unsuru barındırır.

İtalyanları rahatlatan yiyeceklerden birinin Nutella olduğunu öğrendim!  İtalyan kadınlarının yüzde yüzü, rahatlatan yiyecek listesinin başına Nutella yerleştiriyormuş! Erkek arkadaşıyla tartışan, herhangi bir nedenle kendini kötü hisseden, morali bozuk kadınların ilk sarıldığı şey bir kavanoz Nutella olurmuş! Yaptıkları şey bir dilim ekmek üzerine bol Nutella sürerek acil stres-savar olarak tüketmekmiş! Bir rivayete göre, ekmek bulamayan kaşıkla Nutella yutarmış.., Kaşık  bulamayan ise Nutella parmaklayarak rahatlarmış…  

Amerikalıların rahatlatan yiyeceği dondurmadır.

Zaten Amerikan filmlerinde görmüşsünüzdür, canı sıkılan önce buzluktaki dondurmaya ulaşır. Dondurma hem lezzetli, hem rahatlatıcı hem de nostaljiktir. Ve tabi kilo almaya yarayan bir yiyecek türüdür, eğer istiyorsanız! Amerikan arkadaşınızı ziyaret gittginizde çöp kutusu dondurma kutularıyla doluysa bilin ki stresten kurtulmak amacıyla dondurmadan medet ummaktadır!

Değişik kültürlerin rahatlatan yiyeceklerini bilmek iyi olur.. Rahatlatan yiyecekler çok ve çeşitlidir. Örneğin benim için aş yani çorba çok önemli bir konfor yemeğidir. İran halkı için de aş rahatlatan türden yiyecek..

Çikolata tadında diğer yazılrım 🙂

Dublör Yiyecekler

Rahatlatan Yiyecekler

Brownie Kurabiye mi yoksa Kek mi?

Çikolata

Çikolatalı Krep

Cupcake 3′den 103′e Bütün Çocuklar İçindir!

Çay Fincanında Çabuk Kek

3 thoughts on “Rahatlatan Yiyecekler”

  1. Dondurma beni de rahatlatir! Cok guzel ve leziz bir yazi olmus, tesekkurler Fatoscugum!

  2. YAZILARINIZI ” LETAFET ” ARACILIĞI İLE TAKİP EDİYORUM. HEM BEN FAYDALANIYORUM HEMDE YAKINLARIM VE ARKADAŞLARIM.ÇOK TEŞEKKÜR EDER BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZIN DEVAMINI DİLERİM…
    SEVGİ VE SELAMLARIMLA
    nurettin bozdogan

    1. Teşekkür ederim.. Hem yazılarımı okuduğunuz için, hem de yorum yazarak düşüncelerinizi paylaştığınız için…
      Fatoş Şimşek

Comments are closed.