Benimle Evlenir misin?

Benimle evlenir misin? sorusunu bekleyen bayanların ilgisini çekebilecek bir hikaye paylaşacağım.. Yalnız bu yaşanmış bir hikayedir..

Diane işten döndüğünde ev telefonunda bir mesaj bulur. Özetle şunlar iletilmektedir: “Samantha ben hala Afganistan’dayım. Seni daha önce arayamadım. Geçen ay birlikten bir askerin korkunç bir patlamada gözümün önünde yok oluşuna şahit oldum. Kahroldum, yeni yeni kendime geliyorum. Seni çok seviyorum, bütün kalbimle seviyorum.. Sana evlenme teklif ediyorum, şimdi cevap verme.. Orada değilsin, cevap veremezsin zaten.. Seninle bir ömür geçirmek istiyorum! Benimle evlenir misin? Dünyaya gelecek küçük askerime iyi bak. İlk fırsatta seni tekrar arayacağım..”

Diane yüreğinin bam teline basan bu sözleri duyduktan sonra birkaç saniyelik şaşkınlık yaşar. Tamamı 90 saniye olan mesajı birkaç kere art arda dinler.

Daldığı düşüncelerden sıyrıldığında “doğru ya…” der. “Yüreğin güç kazandığı yerde el-ayak titrer, beyin işlevselliğini yitirir. Zavallı şaşkın askerin yüreği sevgilisine indeksli attığından, onu arayacağına yanlışlıkla benim numaraya mesaj bırakmış…

Kadın ne yapacağını düşünürken askerin telefonunu arayıp “yanlış zil çaldın bre asker!” demek yerine medyayı ayağa kaldırmayı seçmiş.

Mesaj hızla dağılmış, şimdi köşe bucak Samantha aranıyor.  Samantha bulunmazsa evlilik teklifinden haberi olmayacak. Asker de çarnacar Samantha’dan cevap bekleyecek.

Ele verilen sır yele verilirmiş; İnternet rüzgarları mesajı oraya buraya dağıttı!

İki sevgili arasında kalması gerken, anlamına paha biçilemez böyle bir mesajı bütün kulaklar duydu. Ama henüz Samantha habersiz! Belki de kadın doğum doktorunun muayenehanesinde TV haberlerinde dinleyip, “acaba bu Samantha ben Samantha mı ki?” diye düşünebilir! Bu arada sevgilileri Afganistan’da askerlik yapan öteki Samantha’lar da heyecandan erken doğuma girebilir!

Çarnacar haber bekleyen askere mi üzülmeli? Manalı mesajı sanal alemde pupayelken gezinen Samantha’ya mı? Yoksa “44 yaşındayım. Ben de ömür boyu böyle bir mesaj bekledim. Bu kadar yaklaşmışken neden piyango bana vurmadı?” diyebileceginden şüphelendiğim Diane’ya mı?

Nefer mesajina cevap bekleye dursun, Diane de evlenme teklifi bekleye dursun.. Ben bir kere daha İnternet’in hızına selam duruyorum!

Bir soru: “Benimle Evlenir misin?” sorusu size yöneltildiği halde sağır sultandan bile sonra duymak nasıl bir duygu olurdu?

 

 

One thought on “Benimle Evlenir misin?”

  1. Amerika gibi iletişimin dorukta olduğu bir ülkede onca medya kanalları haberi tekrarlayıp dururken Samantha nın haberi duymaması yada arkadaşlarından birinin haber vermemesi bana biraz ters/ilginç geliyor..Bir Allah ın kulu Medya mensubu Diane ye gidip ” ver şu tlf numarasınıda bulalım şu bayanı” demezmi?
    Medya..Nerede olursa olsun hep aynı Medya..
    Malzeme buldularmı işleyip dururlar..

Comments are closed.