Mutluluğun sırrı neymiş?

Mutluluğun sırrı öyle büyük ev, büyük araba, marka eşyalar veya son moda pahalı kıyafetlerden geçmiyor! Mutluluğun kökeni küçücük şeylerde!

Bir süre önce İngiltere’de yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre günde 6 saat kesintisiz uyku, zahmetsiz işe gidip gelebilmek, açık havada dolaşmak ve çocuklarla oynamak, mutlu hissetmeye katkı sağlayan ilk üç etmen!

Ayrıca haftanın 5 günü ev yemeği yemenin, iki günde bir egzersiz  yapmanın insanları mutluluğa yönelttiği bulgulanmış.

Evli çiftlerin daha mutlu olduğu da gözlenmiş! Çiftlerin mutluluğuna katkıda bulunan bir başka etken de birlikte seyrettikleri filmler veya TV programları.

Bu çalışma 4,000 yetişkine sorulan sorularla yapılmış ve sürpriz olan bulgu; evli çiftlerin bekarlara göre daha mutlu olduğunun bulunmasıymış.

İngilizlerin uzun ve pahalı tatiller veya gösterişli evler, arabalar ya da yatlar peşinde olmadığı kanıtlamış oldu. Ya siz? Neyin peşindesiniz?

İşte açık açık ortada, mutluluğun sırrı evde!

One thought on “Mutluluğun sırrı neymiş?”

  1. Hayırlı Sabahlar Fatoş Hanım.

    Yaratan ve Yaşatan Yüce Allah,. insanların genlerine yüklediği yaşam programında İnsanların mutlu olabilecekleri her şeyi yüklemiş ve insana verdiği serbest irade ile tercihini insana bırakmıştır. Biz sizi hem hayra, hem şerre müptela kıldık demiştir. Gösterilen doğru yolu takip edenler, hem bu dünyada mükafatlandırılacaklar, hemde bu dünyada yaptıkları yararlı şeyler için ahirette de payları olacaktır. demiştir.
    Öz cümle, kişinin mutluluğu kendi iradesi ile yaptığı seçimlerine bağlıdır.
    Hoşça kalın
    Yusuf YAMAN.

Comments are closed.