Günlük Yaşamda Egzersiz

Egzersizi günlük yaşantıya adapte etmek zor değil!

Her sabah 10 dakika erken uyanabilir misiniz? Bu süreyi dışarıda yürümek için kullanmaya ne dersiniz?  Her sabah 10 dakika yürümek hafta içinde 1 saatten fazla yürüyüşe denk gelir. TV seyrederken reklamlar çok mu uzun uzun sürüyor? Peki reklamlar sırasında yere oturup mekik yapmaya ne dersiniz?

Eğer kendi kendinizi motive etmekte güçlük çekiyorsanız belki bir komşu ya da iş arkadaşının size katılması mümkün olabilir.

Akşam yemeğinden sonra ailece yürüyüşler yapılabilir. Öğlen yemeklerinde egzersiz yapma yolları aranabilir (step dersi almak gibi)

Düzenli egzersiz hem kilo vermeye yarar hem de enerjiyi arttırır. Ayrıca düzenli egzersizin bağışıklık sistemine destek olduğu da bilinir.

Egzersizi günlük yaşantıma dahil etmek zor diyorsanız şöyle düşünün:

Hastalanırsanız hastalık izni almanız gerekir. Çalışmıyorsanız bile hasta olmanız demek ev işlerinin ve diğer görevlerin geri kalması anlamına gelir. Öyleyse egzersize dört elle sarılmak iyi bir fikir olabilir çünkü immunal sisteminiz sağlıklı hale geleceği gibi depresyon semptomlarını da yok eder. Aynı zamanda duygusal ilişkilerin iyileşmesine de yardımcı olur.

Egzersiz yaparken bir hedefiniz olsun. Basit bir hedef olabilir. Günde belirli bir miktar adım atacağınızı kafaya koyduktan sonra  uygulamaya geçebilirsiniz. Eğer gidecek bir park ya da yürüyüş parkuru yoksa apartmanda merdivenleri inip çıkarkar da egzersiz yapılabilir. Ancak bütün bunlara kendi kendinize başlamadan önce aile hekiminize danışmakta fayda var.

Egzersizi günlük yaşama adapte etmek mümkün! Egzersiz hobilerin içine, günlük hayata dahil edildikçe büyük bir iş olmaktan çıkarak zevkli hale gelir. Unutmayın bahçede çalışmak, ev temizliği yapmak, markete yürümek, hatta markette arabayı biraz uzağa parkederek yürümek bile günlük egzersizler içinde yekün tutar!

2 thoughts on “Günlük Yaşamda Egzersiz”

  1. sag olun, ben duzenlı bır tarzda spor yapmaya calışan bır kısıyım.izmirde yasıyorum. onbes gun once beledıyenın spor alanında alet uzerınde ıken baygıntı gecırdım ve önce basen uzerıne sonrada basımı betona vurdum.
    bu tur spor aletlerının zemını beton olur mu, cevresı yesıl cımen olması daha dogru degıl mı,
    ızmır buyuk sehır beledıyesını durumu ıntıkal ettırdım, maalesef cevaplayan da olmadı.
    acılde doktor beynın asırı kalbe calısma talımatına kalbın uymadıgını beyne az kan gııtıgı ıcın bayılma oldugunu söyledıler. şimdı ıse ıyılestım ve sadece gunde sımdılık 20 dakıka bos bır alanda cım uzerınde yurume gayretlerındeyım. acaba dogrusu bumudur.

    1. KİMSEDEN HER HANGİ BİR KATKI OLMADI.

Comments are closed.