Çikolata Mutluluk Verir mi?


Çikolata sizi mutlu eder mi? Birçok insan çikolata yiyerek mutlu hissedebilir bunun nedeni çikolatanın lezzetinden öte kimyasal yapısıdır.

En yeni bilimsel çalışmalardan biri göstermiştir ki çikolatada bulunan bir kimyasal yapı, reçete ile satılan ve rahatlatıcı özelliği olan ilaçlarla (duygudurum dengeleyicileriyle) aynı özellikler göstermektedir.

Çalışma sırasında 1700 değişik yiyecek ve yiyecek malzemesi antidepresan ilaçlarla karşılaştırıldı. Karşılaştırılması yapılan bütün ilaçlar doktor reçetesiyle satılan ilaçlardı.

Bu araştırmanın sonuçları; çikolata, yabanmersini, ahududu, çilek, çay ve Omega 3 içeren yiyeceklerin duygudurum dengeleyici  özelliğe sahip olduğunu buldu. Omega 3, valproik asit içeren yıyeceklerde bulunuyor. Bu yiyeceklere örnek olarak somon balığı, fındık, fıstık ve ceviz verilebilir.

cikolata

“Yalnız lütfen unutmayın ki çikolata ve omega 3 içerikli yiyecekler doktorun yazdığı depresyon ilaçlarının yerine geçemez. Doktorunuzda danışmadan ilaçlarınızı kesmeyi düşünmeyin!” dedikten sonra küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum:

Yukarıda listelenen yiyecekler iyi uyku ve egzersiz gibi sağlıklı alışkanlıklarla birleştiğinde sonuç çoğu kez ortaya pozitif enerji çıkaracaktır.

Sağlıklı alışkanlıkların yaşam stili haline geldiği, çikolata tadında mutlu ve güzel günler sizin olsun.

İşin felsefesi.. Çikolata yemek mutluluk verir çünkü çikolatada phenylephylamine denen bir madde vardır ki bu madde aşık olduğumuzda beyni uyaran hormonu tetikler.. Çikolata aşk gibidir belki de.. Bir süre tat verir sonra aynı tadı arar dururuz..

Bu çalışmaya ait detaylı bilgi bu linkte bulunabilir.

Çikolata tadında diğer yazılrım 🙂

Antioksidanlı meyveler

Dublör Yiyecekler

Rahatlatan Yiyecekler

Brownie Kurabiye mi yoksa Kek mi?

Çikolata

Çikolatalı Krep

Cupcake 3′den 103′e Bütün Çocuklar İçindir!

Çay Fincanında Çabuk Kek