Depresyon İlaçsız İyileştirilebilir mi?


Depresyon İlaçsız da İyileştirilebilir mi? Belki!! 

Belki bazılarımız için bu olasıdır. Oysa bir çoğumuz için depresyon ilaçsız iyileşmez.. Yine de depresyona girmemek, girdikten sonra elden gelen herşeyi yapmak adına aşağıdakiler denenebilir.. 

Yalnız unutmayalım ki ben bir uzman değilim sadece stresli zamanlarda aşağıdakileri daha dindar gayretle denemiş ve sonuç almış herhangi biriyim..

Aşağarda bahsettiğim yöntemler genelgeçer yönmtemlerdir, kişisel tercihlerdir ve profesyonel ve/veya ilaç tedavisinin yerine geçmez. Ben deneyimlerimi sizlerle paylaşıyorum, karar sizindir..

  • Dualar hep yardıma koşar.
  • Doğal yöntemlerle tedavi -benim gibi ilaçtan kaçanlar için- bir seçenek olabilir.
  • Zihni sürekli meşgul etmek rahatlatabilir.
  • Davranış değişikliğine yönelmek, stres yapan unsuru yaşantıdan tamamen silmek demektir.

Dua:

Bence dua bulunmaz bir antidepresandır!! Bence dua edince -ya da daha geniş anlamda ibadet edince (bu bazıları için meditasyondur)- beyinde kimyasal reaksiyonlar misali bir dizi olaylar olur. Ve bu da bir rahatlama sağlar. Dualara devam edince uzun süreli rahatlama elde edilebilir.

Doğal yöntemlerle tedavi:

Bunların içine herbal çaylar, depresyonu engelleyen yiyecekler ve düzenli egzersiz giriyor. Domates depresyonu engelleyen bir meyve olarak bilinir.

Zihni meşgul tutmak:

Kitaplarla, arkadaşlarla, gönüllü/sosyal sorumlu çalışmalarla ve hobilerle kafayı meşgul tutarak kendine olan güveni yükseltmek ve mutluluk hissetmek işe yarıyor.

Davranış değişikliğine yönelmek:

Depresif hissettiren durumdan uzaklaşmak gerekiyor. Bu sayede stresten ve problemlerden arınmak mümkün oluyor, ve tekrar depresyona girme şansı azalıyor. Unutmayalım! Bu çoğu kez bir psikologla konuşma seanslarından sonra elde edilebilir.

Depresyon ilaçsız da iyileştirilebilir mi?” diye soruyorsanız listedeki yöntemleri denemekten zarar çıkmaz diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi, bunların hiç biri ilacı bırakmak için ya da doktora görünmemek için geçerli bir neden olmayabilir! 

Depresyon İçerikli Diğer Yazılarım

Akıl Sağlığını Hafife Alma
Yiyecekler ve Beynimiz
Günlük Yaşamda Egzersiz
Depresyona Karşı Omega-3
Hamilelikte Stres
Depresyona Karşı Balık
Psikolojik Bozukluklar Ölümle Sonuçlanabilir
Mutluluk Hapı
Depresyon ve Felç