ABD Senatosunda Bıyıklı Kadın Senatörler


Bıyıklı kadınları anladık da bıyıklı kadın senatörler nereden çıktı? Üstelik bunlar ABD’li kadınlar mıymış? dediniz değil mi?

Kaliforniya Üniversitesinin Psikoloji bölümünde yapılan bir araştırmaya göre ABD’nin Cumhuriyetçi senatörlerinin daha dişil olduğu, buna karşın Demokrat kadınların daha erkeksi göründüğü bulgulanmış.

Amerika Birleşik Devleteri meclisindeki kadınların çehresini inceleyen çalışma “tipik kadın” görüntüsü standartlarının ışığında Cumhuriyetçileri daha kadınsı olarak değerlendirmiş. Bilimsel çalışmayı yapan araştırmacıların incelediği yüzler bir de öğrenciler tarafından incelenmiş ve öğrencilere yüzlerin hangi partiye ait olabileceği sorulmuş. Öğrenciler konservatif yüzleri Cumhuriyetçilere, liberalleri de Demokratlara eşleştirerek araştırmacıların bulduğu sonucu doğrulamış!

Fatoşça:

Demek ki Cumhuriyetçi kadınlar daha seksi iç çamaşırı giyiyor, daha çok fırfırlı döpiyes tercih ediyor, evde daha çok iş yaparak domestik yanını sergiliyor ve yüksek topuklarla yürürken daha güvenli davranıyor. Peki Demokratlar ne yapıyor? Bıyık sakal tıraşı olmadan geziyor, saçlarına bakım göstermiyor ve pantolon giymeyi tercih ediyor.

Yapılan çalışmanın sonucu sizce bu mudur?

Bu çalışma yeni değil. Daha önceden de okumuştum ve o zaman da blog  yazısı olarak  paylaşmayı düşünmüş ve vazgeçmiştim. Ama bir yandan da “Acaba TBMM’nin kadın milletvekilleri nasıl geziyor? Kaç tanesi mini etek ve yüksek topuklu çizme giyiyor da kaç tanesi yağlı saç ve pis sakalla geziyor?” diye düşünmeden edemdim.

Biraz gereksiz bir yazı oldu değilmi? Onun da ötesinde aşağılayıcı!

Bence makyajdan, kıyafetten, saçtan, dış görünüşten ve taşıdığı aksesuardan daha önemli şeyler olmalı! Neler mesela? Beyin ve yürek nasıl?

Amerikalılar kadının dış görünüşüne göre oy vermeyeceklerine göre bu araştırma da neyin nesi?

Kusura bakmayın ABD senatosunda bıyıklı kadınlar yazısıyla boşa zamanınızı aldım. Gelecek seferki bilimsel çalışma özeti daha aklı başında olacak.

Bunu da okuyun >>>>> Radyodaki Siyasetçi