Genetik Yapısı Değiştirilmiş Gıdalarla Gelen Tümörler


Genetik yapısı değiştirilmiş (GDO) gıda tüketen fareler korkunç tümörler geliştirdi. Bu sonuçları ve daha çoğunu bulgulayan çalışma Eylül ayında yayınlanmıştı.

Genetik değişimden geçmiş yiyeceklerle beslenen farelerde tümörlerlerin oluşmasının ötesinde organların çoğunda oluşan hasarlar erken ölüme neden olmuştu.

Yapılan bu çalışma Monsanto’s Roundup suni (kimyevi) gübresiyle genetiği değiştirilmiş gıda maddeleri (özellikle mısır) tüketenler üzerindeki uzun süreli etkileri incelemişti (labratuar ortamında).

Farelerin fotoğrafları ve çalışma raporu Internet’te ışık hızıyla ilerleyerek insanlar arasında neredeyse paniğe neden olmuştu. Çalışma sonuçlarını ve fotoğrafları görenler doğal olarak “Eğer fareler bu yiyecekleri yedikten sonra bu tümörleri oluşturmuşsa, kim bilir biz insanlara ne tür etkiler yapıyordur!” diyerek korku hikayeleri üretmeye devam ediyorlar.

Çalışma sonuçlarına göre genetik yapıları değiştirilen mısırlarla beslenen erkek fareler 4 ayda, dişi fareler 7 ayda meme kanseri olmuş, ileri derecede karaciğer ve böbrek hasarları oluşturmuştu. Sonuç olarak erkek farelerin yüzde 50’si ve dişilerin yüzde 70’i ölmüştü. Bu çalışma genetik yapısı değiştirilmiş yiyecekler üzerinde yapılan ilk etraflı çalışma olarak biliniyor ve The Food & Chemical Toxicology Dergisinde yayınlanmıştı.

İnsanları panik yaparak neredeyse galeyanın eşiğine getiren çalışma sonuçlarına karşı çıkanlar oldu.

İtirazlardan biri Fransa’dan geldi. Fransız yetkilileri ve uzmanları genetik olarak değiştirilmiş mısırla beslenen farelerin kanser olmasıyla ilgili raporu eleştirdiler. Yapılan araştırmanın kötü bir çalışma olduğunu ve sonuçların dayanaksız olduğunu iddia ettiler.

Ancak çalışmayı yapan grup, çıkardıkları sonuçtan çok memnun! Tümörleri gösteren fotoğrafları yayınladıkları için de kendilerin kutluyorlar. Bu sonuçlar sayesinde, en azından genetik yapısı değiştirilmiş yiyeceklerin piyasaya sürülmeden önce tüketiciyi aydınlatacak şekilde etiketlenmesini istiyorlar.

 

 

One thought on “Genetik Yapısı Değiştirilmiş Gıdalarla Gelen Tümörler”

  1. bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. maalesef insanlar duyarsız, üreticiler ve tüm sistem ise çok acımasız. bilinçlenmeye, bilinçlendirmeye devam. tekrar teşekkürler.

Comments are closed.