Aşık Olmanın Ön Şartı Arkadaşlıktır


 

Binlerce üyeli eHarmony sitesinin yaptığı araştırma işte böyle diyor! Aşık olmanın ön şartı arkadaşlıktır!

Dış görünüş, yaş, gelir, kişisel alışkanlıklar veya din, aşk arayışı içinde olanlar için ön şart değil! Aşkı yaratan ilk şart, harmoni ve arkadaşlık olarak belirtilmiş!

Yapılan araştırmada birden yediye kadar sayıların olduğu bir ölçek kullanılarak toplam 790 bin üyeye sorular sorulmuş. Bu sorulardan bir tanesi arkadaşlığın aşk için önemini sorgulamış. Özellikle kadınların yedi üzerinden 6.4 verdiği öğe arkadaşlık olarak saptanmış. Kadınların yüzde 92’si, erkeklerin yüzde 82’si için bu sonuç geçerli bulunmuş.

Düşünülenin aksine, dış görünüş ve fiziksel yapı önemsiz karakteristikler olarak bildirilmiş. İşin ciddisinde dış görünüş ilk 10 önem sırasında dahi görülmemiş. Katılımcıların yarısından fazlası dış görünüşün aşka götüren önemli unsurlardan biri olmadığını belirtmiş.

Genelde anlaşılan o ki, aşk arayışı içinde olanlar öncelikle birbirleriyle iyi anlaşabilmenin gereğine, yani harmoninin varlığına inanıyor.

Birçok kişisel yorumun da incelendiği çalışmada tatminkar dış görünüşün aşk ile hemen hiç ilgilisi olmadığı belirtilmiş. Önemli olan hissedilen elektrik ve iki kişi arasında duyulan çekim kimyası olarak dile getirilmiş.

Üyeler “aynı değerleri paylaşmak ve ortak bir paydada buluşabilmek arkadaşlığı getirir; arkadaşlık da aşka dönüşür” diyorlar.

İki insanın bir araya geldiğinde hissettiklerinin, düşündüklerinin, konuştuklarının ve paylaştıklarının önemli bulunduğu bu çalışmanın sonuçları “arkadaşlık, aşık olmanın ilk şartıdır” demiş ve noktayı koymuş.

ask ve arkadaslik

eHarmony Hakkında

eHarmony bir online eş bulma sitesidir. Erkek ve kadın, eş arayanlar uzun süreli, kalıcı ilişkiler için psikoloji bilim dalının yardımıyla dizayn edilmiş bir sistemle eşleştirir. Bu bakımdan eHarmony bir tavsiye sitesi olarak da çalışır.

Sitenin kurucusu bir klinik psikologdur ve kendisine ait bilimsel bir çalışmanın bulguları ışığında eHarmony düşüncesini hayata geçirmiştir. Yani bu sitesinin eşleştirme çalışmaları tamamen bilimsel temellere oturtulmuştur.

Kurucusunun yaptığı çalışmanın özüne gelince: “İki insanın bir arada kalabilmesinin en temel unsuru birbirlerine uymalarıdır, birbirini anlamalarıdır” demektedir.. Uyumlu olmak  (compatibility) teorisinden yola çıkarak kurulan eHarmony, 1990 yılından beri ABD, Kanada, Avustralya, İngiltere ve Brezilya’da evlenmek isteyen kadın ve erkeği uzun ve kalıcı ilişkiler için bir araya getirmektedir. 

Daha ne duruyorsunuz? Önce arkadaş olun, sonra aşık!

2 thoughts on “Aşık Olmanın Ön Şartı Arkadaşlıktır”

  1. kaza yapan şöförün dediği gibi
    -aniden karşıma çıktı birşey yapamadım-:=)))))))))

  2. sizede aynı olursa panik yapmayın…yere oturun derin nefes alın ve katilinzle tanışmanın tadını çıkartın….

Comments are closed.