Kadınlar Genç Görünmek İçin Neler Yapıyor


Kadınlarda 29 yaşından itibaren yaşlanma belirtileri başlıyor, dolayısıyla genç görünmek için otuza girer girmez hummalı bir telaş içine giriyorlar!

Dermatolojistlerin (cilt doktorlarının) incelemeleri, 29 yaşından sonra kadın cildinde yaşlanma belirtilerinin başladığını gösteriyor.

Çocukken gençliğe, gençken yetişkinliğe özenirken birden bire yetişkinlik hayatının baharında yaşlılık belirtileri ile karşılaşmak oldukça hırpalayıcı!  Bu herkes için geçerli olsa da sanırım kadınlar için, hep bildiğimiz nedenlerden ötürü, ekstra büyük darbe!

Kadınlar ilerleyen yaşla birlikte kırışıklıklara, sarkmalara, kaz ayaklarına, büzüşen dirseklere, buruşan dizlere, damarlanan ellere, bir gecede ortaya çıkan yağ bezelerine karşı birşeyler yapmanın gereğiyle harekete geçiyor.

Daha sonra ağaran, azalan ve kırılgan hale gelen saçlar için çareler aranıyor. Kadınların yüzde 10’unda saç azalması sorunu görülüyor.

Son zamanlarda popüler olan Botoks birçok kadını genç göstermeye yarasa da boyun ve eller icin henüz işe yarayan, zararsız bir uygulama yok. Kadınların yüzde 29’u göğüs çatalındaki buruşukluğun giderilmesi için Botoks kullanmayı göze aldıklarını söylüyor.

Sperdrug firmasının yaptığı araştırmada 2.000 kadına sorulan soruların değerlendirmesi sonucu 29 yaşındakilerin genç kalabilmek için uğraştıkları dikkat çekti. Otuz yaş üzeri kadınlar zaten yaşlılığa karşı savaşa çoktan başlamış oluyorlar ama otuz yaş altındakiler için bu çaba biraz fazla prematüre (erken)!

Yapılan bilimsel çalışmanın sonucunda kadınların  en çok üzerinde durdukları sorunların yüzdeki tüyler, orta yaş göbeği, damarların ilerleyen yaşla şişerek görünür hale gelmesi ve yüzeye çıkan kılcal damarlar olduğu anlaşıldı. Gıdık, yaş lekeleri, damarlı eller ve incelerek renk kaybeden dudaklar da önem sırasına göre üstlerde sıralandı.

Kozmetik ürün firmaları, genç yaşta başlanan koruyucu ürünlerin ileride kırışıklıklara ve buruşmalara karşı koruyucu olduğunu savunuyor. Kozmetik firmalarının böyle bir savla gelmesi kadar doğal birşey olamaz, çünkü ürünlerini satmaları gerekiyor.

Bir kadının ortalama 29 yaş itibariyle yaşlanma belirtileri gözlemlediğini açıklayan çalışma sonuçları, yaşlılıkla savaşan kadının günde en az 12 dakika harcadığını da bulguladı.

Yaşlanmaya karşı kullanılan silahlar genelde kremler ve makyaj malzemeleri olarak belirlendi.  Günde 12 dakika yılda neredeyse üç güne denk geliyor. Bu süre içinde kadınların güzellik rutininin “yaşlanmayı geciktiren kozmetiklerle haşır neşir olmak” anlamına geldiği anlaşıldı.

Çalışmaya katılanların yüzde 45’i genç göründükleri söylendiğinde çok mutlu olduğunu ve daha da genç görünebilmenin yollarını aradıklarını itiraf etti.

Bu durumda kadınlar otuzlu yaşların başından itibaren genç kalmak için uğraşmaya mahkum gibi görünüyor!

Fatoş’ça:

Sevgili annemin hep sorduğu bir soru vardır. Sırası gelmişken sizlere yönelteyim: Nüfus kağıdımızda yaşımız belli olduğuna göre, genç görünmek neye yarar? Genç görününce ne oluyor?

Kozmetik içerikli diğer yazılarım:

Cilt Beyazlatıcı Kremler Yavaş Yavaş Zehirliyor
Yaşsız Kadınlar
Güzelliğin Evrimi
Ünlüler İçin Gençlik İksiri
Güzellik Başa Bela
Bakımlı Erkekler Aşırı mı?