İyimserliğin Şiddeti


 

“İyimserliğin şiddeti” kulağa oksimoron (tezat) gibi geliyor değil mi?

Doktorlara, hemşirelere, ve diğer tıbbi yetkililere soracak olursanız; hastalıkları yenmek için iyimser bakış açısı önerirler. İyimserliğin şiddetli bir güç olduğunu söylerler. Ama neden?

Pozitif düşünce hakkında çok şey duymuş ya da okumuşsunuzdur. Ama ABD Sağlık Bakanlığının iyimserliği (yani pozitif düşünceyi) diyabet önleyici önemli bir unsur  olarak değerlendirdiğini biliyor muydunuz?

Mayo Clinic uzmanları stresten kurtulmanın en iyi yöntemi olarak iyimserliği gösteriyor. İyimser düşüncenin ömür uzattığını, depresyonu yok ettiğini ve hatta soğuk algınlığına dahi karşı koyduğunu bildiriyor. Uzmanlar aynı zamanda iyimser yaklaşımın psikolojik ve fiziksel sağlığı olumlu etkileyen bir faktör olduğunu, kardiyovasküler hastalıklar (kalp rahatsızlıkları) sebebiyle gelen ölümlerin önüne geçtiğini savunuyor.

Peki iyimserliğin şiddeti (gücü) nereden geliyor?

ABD Sağlık Bakanlığının bildirdiğine göre insanlar olumsuz düşüncenin farkına varmalı. Negatif hislerin farkına varılması, onlardan kurtulabilmenin ilk adımı oluyor. Olumsuzluğun farkına varmak demek o yaklaşıma devam edip etmeyeceğinize karar vermek anlamına geliyor.  Olumlu düşüncler iyi niyeti ve sevgiyi doğururken, olumsuz düşünceler korku getiriyor.

Düşünceler kümeler halinde oluşuyor ve benzer düşüncler birbirini çağrıştırıyor. ABD Sağlık Bakanlığına göre zorluklar karşısında iyimser olabilmek kararlılık ve cesaret gerektiriyor. İşte bu en zor şartlarda hissedilen pozitif yaklaşım çok önemli çünkü bu düşünceler bizleri olumlu sonuçlara götürüyor.   Bütün bu nedenlerle düşüncelerimizi kontrol etmemiz öneriliyor.

Düşünceler duygulara yansıyor, duygular bedenimizi etkiliyor, bedenimizde olanlar ise beyin aktivitelerine yansıyor.

Aslında beyin korkunun gerçek mi hayal mi olduğunun ayrımına varamıyor. Vücudumuzdan gelen mesaja göre hareket ediyor. Bu yüzden günlük yaşantıda ne çeşit bir hayat istediğimizi hayal etmemiz, o yönde hareket etmemiz ve olabildiğince haz almamız öneriliyor.

Aşk, sevgi, zevk, keyif, güzellik, denge, bütünlük, iyimserlik, sağlık, maneviyat ve huzur.. Bunları okuduktan sonra siz de iyimserliğin şiddeti konusunda ABD Sağlık Bakanlığı ile hemfikir olacaksınız! Olmalısınız! İyileşmek için başka çarenizin olmadığını, elinizdeki tek gücün iyimserlik olduğunu düşünün! İyimserliğin şiddetine inanın! Hayat size gülsün!

Dua, ibadet, maneviyat, huzur.. Ve tabi çok şükür!

2 thoughts on “İyimserliğin Şiddeti”

  1. İşin püf noktası ;
    “Beyin korkunun gerçek mi hayal mi olduğunun ayrımına varamıyor. Vücudumuzdan gelen mesaja göre hareket ediyor. Bu yüzden günlük yaşantıda ne çeşit bir hayat istediğimizi hayal etmemiz, o yönde hareket etmemiz ve olabildiğince haz almamız öneriliyor.”

Comments are closed.