Kış Aylarında Hissedilen Karamsarlık


 

Kış aylarında hissedilen karamsarlık diye bir olgu var, bilirsiniz. Hatta bazı araştırma sonuçlarına göre kış aylarında, depresif ruh hali nedeniyle, artan ölümlere dikkat çekilir.

Son zamanlarda çikolatanın sağlığımız için yararları sıkça dile getiriliyor.  “Gerçek kakao antioksidan yüklü bir gıda maddesidir” diyen uzmanlar çikolatanın ruhen iyi hissettirdiğini ve beynin serotonin salgılamasına yardımcı olduğunu söylüyorlar.  Fakat en yeni çalışma sonuçlarına göre hem kadınların hem de erkeklerin depresif hissettiği zamanlarda çikolataya gereğinden fazla yönelmesi amacın dışına çıkmaya neden oluyor. Çünkü çikolata yağlı ve şekerli bir gıda maddesidir, fazla tüketildiğinde sağlığa zararlıdır. Depresif duygular hissedildiğinde yapılacak şey iyi kalite çikolata yemek ama kararınca yemek! Bir kalıp çikolatanın iki parçası bir yetişkin için gün boyunca yeterli olabilir. Daha fazlası zarar verebilir!

Mevsime Bağlı Duygusal Rahatsızlık başlıklı yazımızı da okuyun..

Kış aylarında Omega3 yüklü yiyecekler öneriliyor çünkü birçok çalışma sonucuna göre Omega3 eksikliği depresyon semptomlarının artması anlamına geliyor.

Ve tabi kış aylarında limon, portakal ve greyfurt öneriliyor çünkü narenciyenin vücudumuzdaki toksinleri (zehirleri) defettiği biliniyor. Yemek kültürümüzde meyvenin yeri bir başkadır, kış aylarında narenciye vazgeçilmez bir meyvedir. Bildiğiniz gibi narenciye C vitamini de ihtiva ediyor. C vitamini soğukalgınlığı ve grip gibi hastalıkları engellemek ya da iyileşmeyi hızlandırmak için tavsiye edilen bir vitamindir. Ayrıca C vitamini oldukça güçlü bir antioksidan olduğundan hücre ve doku yenilenmesini sağlıyor.

Kış aylarında salatayı sofradan eksik etmemek de öneriler arasında. Salata malzemesinin avokado, marul, maydanoz, sarmısak, limon suyu, zeytinyağı ve isteğe bağlı olarak kuru meyveler ihtiva etmesi öneriliyor.

Kış aylarıyla gelen depresif halleri ve karamsarlığı yiyeceklerle yok etmeye çalışmak iyi bir yöntem olabilir. Ruhunuz aydınlık olsun.

Depresyon ve Yiyecekler

Doğal Depresyon Tedavileri

2 D: Domates ve Depresyon

Depresyon Riskini Azaltan Yiyecekler

Fast food depresyona neden oluyor!

Depresyon İlaçsız da İyileştirilebilir mi?

Akıl Hastalığı Seminerinde Neler Konuşuldu?

Çikolata Mutluluk Verir mi?

İçi kuru meyve dolu aşure de yemeli, değil mi?