İhanet Bolluğu


Her biten yıl, bolluk yılı olarak tarihe geçiyor!! iPhone 5S satışlarına bakalım,  video oyunlarına, filmlere, araba, arsa, ev, AVM, marka, yiyecek, giyecek ve diğer birçok lüks satışlara bakalım.. Dünyada alışveriş çılgınlığı var çünkü alınıp satılacak şeylerde sınır yok! Bir bolluktur gidiyor. Bütün bu çılgınlığa paralel olarak ilişkilerde ihanet bolluğu yaşanıyor!!

Yalan söyleme, aldatma, tutamayacağın sözü verme!

Arnold Schwarzenegger’in eşini yıllardır aldattığı, FBI başkanı David Patraeus’ün bir yazarla işliskisi olduğu ve daha bir çok ünlünün kirli çamaşırları ortaya dökülüyor.. Bu tür aldatmacalarda bir artış olduğu kesin, bunun ilk ve tek nedeni bildiğimiz onlayn yaşam!

Bir tezim var.. İhanetlere ait haberlere karşı kayıtsız davranmaya başladık!! Bu teze katılabilirsiniz, ya da katılmazsınız! Ben düşündüklerimi paylaşayım..

Sanki aldatmak artık bir norm haline geldi. Çünkü etrafta şöhret ya da halktan insanların ve çiftlerin birbirini aldtaması öyle çoğaldı ki boşanmalarda da buna paralel olarak artıyor.

Bazı uzmanlara göre toplum figürlerinin eşlerini aldattığına dair haberler öyle sık tekrarlanıyor ve öyle büyük şov haline getiriliyor ki halktan insanların sadakatsizlik günahını kanıksması ve hatta denemesi kolaylaşıyor.  Medya tarafından aktarılan aldatma haberlerinin içine biraz daha ahlak içerikli materyal eklenirse belki toplumda daha az zina ve ihanet olur diyenler de yok değil. Hatta bu tür sesler son zamanlarda daha yüksek çıkar oldu..

Halihazırda medyanın sansasyonel olayları çıkar amaçlı şov haline getirmesi bir anlamda tolarans içeriyor ve göz yummak gibi görülüyor.  Sadakatsizlik artık tabu olmaktan çıkıyor ve neredeyse kabul görmüş bir edim haline geliyor. Medyaya gelir sağlayan bu tür haberler, illüzyon yaşamak isteyen okuyucu için de ilgi çekici oluyor.

Karının kocayı, kocanın karıyı aldattığı, kız arkadaşın erkeğe, erkek arkadaşın kıza ihanet ettiği bir toplumda güven yeniden oluşturulabilir mi? Evler yalanın, ihanetin, kuşkunun dolup taştığı mekanlar haline gelmedi mi? Herkesin bir eşi bir de gizli sevgilisi mi olmalı? Evde bolluk bereket yerine ihanette bolluğu yaşamakla mı lanetlendik? İhanet eden ihanetle karşılaşır.. Ve bir kez ihanet eden, gayri iflat olmaz!