Facebook’tan Atılmak İçin Ne Yapmalısın?


Bazılarının Facebook’tan atılmak için uğraştığını düşünüyorum. Malum, sosyal ağlara girmek kolay ama çıkmak mümkün değil.

Facebook gelmiş geçmiş en popüler sosyal ağdır. Popüler olmayı neye bağlıyoruz? Eğer bir ölçüsü varsa kullanıcı sayısına bakabiliriz. Belki çok kullanıcısı var ama en sevilen sosyal medya mıdır? Bu tartışılır! Bildiğiniz gibi Facebook’un kuralları her birkaç ayda bir değişiyor. Kullanıcılar eli kolu bağlanmış hissine kapılıyor. Kullanıcının haberi olmadan yeni ve zorunlu  eklentiler getiriliyor. Bütün bunlardan sıkılıp ayrılmak isteyenler olabilir. Facebook’u terketmek isteyenler kendilerini attırabilirler! Nasıl?

İzinsiz bir profil oluşturmak tabi ki yanlıştır ve Facebook’tan kapı dışarı edilmeye neden olur! Eğer Cem Yılmaz değilseniz ve Cem Yılmaz profili oluşturmuşsanız -yani kendinizi  Cem Yılmaz gibi gösteriyorsanız- eh birazcık uçmuşsunuz demektir! Yaptığınız şey Facebook’tan atılma nedenidir.

Çalıntı içerik kullananlar Facebook’tan hemen ihraç edilmiyorsa da sürekli ve yoğunlukla konulan çalıntı görseller ve yazılar kovulma nedeni.

Çıplaklık, porno ve benzeri gibi içerikler otomatik kovulma anlamına geliyor.

Facebook’ta birilerini tehdit etmek, zorlamak ve taciz etmek de karga tulumba atılmakla sonuçlanıyor.

Zincirleme mektuplar, satış yapmak için diğer kullanıcıları rahatsız etmek ve saçaklanarak büyüyen pazarlama teknikleri ile satış girişmenin sonucu Facebook’tan hızla ihraç!

Ne demiştin? Facebook’tan atılmak mı istiyordun?

Bu yazıyı okuyanlar ‘Twitter’dan Atılmak İçin Ne Yapmalısın‘ başlıklı yazıyı da okudu.

Ayrıca bu yazıyı okuyanlar ‘Google+’dan Atılmak İçin Ne Yapmalısın‘ başlıklı yazıyı da okudu.

Twitter’in gücüne inanıyorum!