Google+’dan Atılmak İçin Ne Yapmalısın?


Google+’dan atılmak için ne yapmalı sorusunun cevabı kurallarda gizli! Google+ inanılmaz bir hızla büyüyor çünkü Google birçok servisini (ya da ürünü) bu sosyal ağ ile bağlamış durumda. Doğal olarak Google+ da diğer sosyal ağlar gibi dizi dizi kurallardan ibaret.

Size ait olmayan bir profil oluşturmak, Cem Yılmaz örneğinde olduğu gibi, Google+ tarafından dışlanmak anlamına geliyor.

Kendi sitenizde ya da bir başka sitede açılmış yarışmaları Google+’da duyurmak sorun değil ama doğrudan Google+ üzerinden yarışma oluşturmak yok.

Google’ın en çok kızdığı şey SEO tekniklerini taklit etmek. Arama motoru optimizasyonu dediğimiz SEO teknikleri, her ne kadar herkes tarafından anlaşılmasa da, meşru bir yöntem. Bilmeyenlerin mimik etmeye kalkması hem gülünç hem de Google+ tarafından kovulma nedeni.

Nefret suçları ve suçluları Google+ tarafından lanetleniyor! Sahısları veya grupları Google+’da kötülemek, aşağılamak, onlara dayılanmak yok!

Google+, Circle  denen gruplardan (yani çemberlere) ibaret. Bu gruplara art arda yabancı kullanıcı eklemek gözden kaçmıyor. Google+ çemberlerine durup dururken -kısa sürede- yüzlerce yabancıyı eklemekle Google’ın dikkatini üzerine çekmiş oluyorsun, dikkat et!

Google+’dan atılmak için yapılması gerekenleri öğrenmiş oldun! Şimdi atılmamak için çaba harca!

Bu yazıyı okuyanlar ‘Twitter’dan Atılmak İçin Ne Yapmalısın‘ başlıklı yazıyı da okudu.

Ayrıca bu yazıyı okuyanlar ‘Facebook’tan Atılmak İçin Ne Yapmalısın‘ başlıklı yazıyı da okudu.

Twitter’in gücüne inanıyorum!