Facebook Casusluğu


Anababalar, çocuklarının sosyal yaşantısını Facebook’tan izleyerek bir anlamda Facebook casusluğu yapıyorlar. Çocuk deyince ortaokul çocuğundan değil de daha ileri yaşlardakilerden bahsediyoruz!

Günde en az bir kez Facebook’a girerek çocuklarının yaşantısını öğrenmeye çalışan ebeveynlerin sayısı azımsanacak gibi değil. Amaç çocuklarının kiminle gezdiğini, ilişki durumlarını, nerelere gittiklerini ve nasıl eğlendiklerini anlamak! Anababası tarafından gizlice izlenen çocukların yaşları 13 ila 35! Evet yanlış okumadınız 30’luk evlatlar da gizliden izleniyor.

Genelde üniversite başvurularında ve iş alımlarında Facebook bilgileri gözden geçirilir. Bu artık normalleşti fakat 30’lu yaşlardaki insanların anababaları tarafından gizlice izlenmeleri biraz tuhaf değil mi?

Özellikle 30’luk çocukların anneleri yaptıklarından dolayı suçluluk duyduğunu bildiriyor. Daha genç çocukların anneleri (13-18) Facebook casusluğunu yaparken suçluluk hissetmiyor.

Facebook’a katılan her 6 anneden 1 tanesinin katılma nedeni çocuğunu takip etme arzusu. Anneleri Facebook casusluğuna iten en önemli şeyse çocuklarının gece hayatına ait fotoğrafları görmeleri. Ayrıca çocuklarının kız ya da erkek arkadaşını merak eden anababaların sayısı da oldukça yüksek. Çocuğunun etrafındaki insanların kötü alışkanlıkları olup olmadığını merak eden ve gizlice izleyen ebeveynlerin ötesinde bir de çocuğunun para harcama alışkanlıklarını Facebook’tan anlamaya çalışanlar var. Facebook casusluğu yapan anababalar çocuklarıyla Face bağlantısı kurmayı telefon ya da text mesajına yeğliyorlar.

Facebook’ta herşeyi paylaşmayı alışkanlık haline getiren gençler anababaları tarafından gizlice izleniyorlar. Sizce buna Facebook casusluğu denmez de ne denir?