Webcam Köleleri


Webcam köleleri yeni bir olay değil. Bir süre önce, video ile sanal seks yapan kadınların webcamlerine giren bir virüs tarafından çıplak veya erotik resimlerin toplandığını ve sahiplerine şantaj yapmak için kullanıldığını duymuşsunuzdur.

Webcam; bir web kamera, veya web fotoğraf makinası, veya web video gibi düşünülebilir. Aslında Webcam komputure bağlı kameradır ki bu bağlantı kablolu veya kablosuz olabilir. Webcam sözcüğünü duyduğumuzda genelde aklımıza gelen şey; Internet’te kullanılan ve imaj oluşturan kameraların (fotoğraf/video oluşturan aletlerin) tümüdür.

Ars Technica, hacker’lerin bu işi nasıl yaptığını açıkladı. Temel olarak yapılan şey kadınların Webcam’lerine RAT ile ulaşmak. RAT uzaktan yönetim fırsatı veren bir yazılım.

Bir örnekle anlatayım: Diyelim ki bazı günler üç değişik ofiste bulunmam gerekiyor. Bir asıl, iki yedek ofisim var gibi birşey.. Yani zaman içinde değişik ofislerimi ziyaret etsem de yerleşik bir ofisim var. Diyelim ki diğer ofislerden birindeyim ve oradaki kompütürümde bir sorun oldu. Oraya bilişimcileri çağırmam bazen zor ve zaman alıcı, bazen de imkansız olacağından uzaktan kumanda fırsatı veren yazılım kullanarak bilgisayarıma ulaşmalarına izin veriyorum.  Dolayısıyla uzaktan kumanda yöntemiyle benim kompütürümdeki problemi, bilişimci kendi ofisinden çözebiliyor.

RAT kullanıcıları da uzaktan kumanda yöntemiyle sanal seks yapan kadınların bilgisayarlarını tamamiyle kontrol altına almışlar. Uzaktan yönetilen bilgisayarlarda özel fotoğrafları taramışlar ve erotik olanların hepsini online seks sitelerinde paylaşmıylar. RAT ile kadınların özel fotoğraflarına ulaşma casusluğu öyle sistematik yapılmış ki kadınların hangi fotoğrafları nereye koyduklarını bile takip etmişler.

RAT kullanıcılarına ratters deniyor. Bunların hemen hepsi erkek. Hackledikleri bilgisayarlardan aldıkları fotoğrafları ya da Webcam videolarını online sitelerde yaymışlar. Ratters denen casuslar fotoğrafları çalınan kadınlara köle diyorlar.

RAT teknolojisi bir süredir var fakat son zamanlarda çok ilerletildi ve öyle bir hale getirildi ki kompütürü casus atağına uğrayan şahsın bunu bilmesi imkansız.

Ratters dediğimiz fotoğraf casuslarının kölelerden bir ordu oluşturması pek de zor olmamış. Yaptıkları şey ulaşılan kompütürde bir dosya açılmış izlenimi vermek!

Bu teknoloji, çalınan laptopları bulmak için kullanılıyor. Ayrıca ofislerde çalışanların gün boyunca neler yaptığını anlayabilmek için yönetim tarafından kullanılan bir sistem. RAT teknolojisi de diğerleri gibi iyi emeller için kullanılırsa iyi, kötü emeller için kullanılırsa kötüdür.

Ratterslere yakalanmak istemiyorsanız, yani köle haline gelmek istemiyorsanız:

  • Webcam karşısında soyunmayacak, mahremiyet  paylaşmayacak, seks yapmayacaksınız.
  • “Webcamde ille de erotizm yapacağım!” diyorsanız, o zaman kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlayan (anti malware) progam kullanacaksınız.
  • Plugins’lerinizi (eklentileri) güncel tutacaksınız; özellikle Flash ve Java.
  • Riskli sitelere girmeyeceksiniz, bu sitelerden gelen email linklerine tıklamayacaksınız ve riskli oyunlar indirmeyeceksiniz.
  • En popüler, en sevdiğiniz, en çok dinlediğiniz, en şarkı gelirse, tıklayıp açmayacaksınız..

Yalnız uzmanlar Webcam’de köle olma olasılığı olan kadınları uyarıyor: Sayılan bu önlemler her zaman işe yaramaz!

Camfacting nedir? Webcam ile hackleme desek..

4 thoughts on “Webcam Köleleri”

  1. bu kölelerin yayınlandığı örnek siteler varmı ki

  2. kezlerce teşekkürler…paylaşabilirmiyim sayfamda

  3. Bu işi yapan kadınlar da akıllı olsun kamerada orasını burasını göstermesin tanımadığı adamlara, tanıdığına göstersin bari :)) Diyorum ya; bütün şeytanlık bu kadınlardan çıkıyo zaten 🙂 kadınların çoğunda teşhircilik güdüsü var. Bunu dış dünyada çeşitli baskılar yüzünden çok rahat yapamıyorlar. PC ardında ulaşılmaz olduklarını ve evlerinde güvende olduklarını düşündükleri için cinsel hayatlarında bu şekilde tatmin oluyorlar ve bu şekilde içlerindeki gösterme duygusunu daha güvenle sergiliyorlar. Sonuçta orasını burasını da açsa saldıracak kimse yok, çoğu maske takarak tanınmama yolunu seçtiği için ruhlarında bastırdıkları tüm gizli kalmış fantazileri çok rahat hayata geçirebiliyorlar. İşin ticaret tarafını seçmiş kadınlar için zaten utanma ya da namus kavramı önemini yitirdiği için kayda alınması da önemli değil zaten. Aksine, görüntüler ne kadar yayılır ve meşhur olurlarsa o kadar çok reklamları yapıldığı için şikayetçi değiller.

Comments are closed.