Dövme Yaptırmadan Önce 2 Kere Düşün


Dövmenin böylesine arttığı günümüzde, eğer hijyenik ve iyi bilinen bir tattoo salonuna gidilirse dövme mürekkebinin güvenli olduğuna dair yaygın bir inanış vardır. Ancak 2012 yılında New England Journal of Medicine dergisinde yayınlanan bir makaleye göre dövme mürekkebi ile bulaşan Mycobacteria (NTM) bakterisi tespit edilmişti. Mürekkep steril değildi ve dövme yaptıranlara adı geçen bakteri bulaşmıştı.  Amerikan Yiyecek ve İlaç Kurumunun bildirdiğine göre NTM taşıyan dövme mürekkebi eklem enfeksiyonlarına, göz sorunlarına ve diğer organlarda enfeksiyonlara neden olabiliyor.

Uzmanlara göre NTM enfeksiyonları tam olarak teşhis edilemiyor ya da tanısı gecikiyor. Bunun bir nedeni NTM enfeksiyonlarının alerjileri andırması; kızarmış gözler, deride çıbanı andıran yaralar. Bu enfeksiyonların tedavisinin zor ve zaman alıcı olduğu söyleniyor.

Yaptırdığımız dövmenin güvenliğinden emin olmak için dövme artistine mürekkebin nerden geldiği, ne zamandır kullanıldığı, enfeksiyondan şikayet eden müşterisi olup olmadığı sorulabilir.

Dövmenin mürekkebinde sorun olmasa bile vücuda yaptırıacak ve temelli orada kalacak bir prosedürden önce iyice düşünmek gerekir. Tıpkı plastik ameliyatta olduğu gibi tattoo da vücudun bir parçası haline gelir.

Dövmeli insanların üçte biri pişman olup sildirmek istiyormuş. Aslında bir sürpriz değil bu çünkü dövme meraklıları katlanarak çoğalıyor buna paralel olarak sildirmek isteyenler de artıyor. Dövmesini sildirmek isteyenlerden gelen en belirgin neden işe girmek üzere olmaları. Her işyeri görünür yerde dövme istemiyor.

En yeni tattoo çıkarma teknolojisine rağmen silinen dövmenin yeri belli oluyor ve deri asla eski elastikiyetine dönmüyor. Dövmenin silindiği yer belli oluyor. Ayrıca başarısız silme işlemi sonucu gereksiz acıya da maruz kalınıyor.

Kısacası dövme yaptırmadan önce iki kere düşünmeli!

tattoo enfections tattoo problemleri tatto ile gelen enfeksiyonlar