Kola İçme!


Cola içme!” hatta Kola da içme!

Şaka bir yana, uyarının nedeni, okuduğum bir araştırmanın sonuçlarıdır! Araştırma Harvard Üniversitesinde yapılmış ama henüz herhangi bir yerde yayınlanmamış. Yine de sonuçlar ortada!

En iyisi Cola içmemek! Sadece Cola değil, şekerli spor içecekleri ve diğer meyveli içeceklerin dünya capında 180.000 ölüme neden olduğu bulgulandı.

Çalışma Harvard Halk Sağlığı okulunda geniş veri tabanlarının incelenmesiyle (analiz) yapıldı.

Uzmanlara göre şekerli içeceklerin dünyada her yıl neden olduğu sağlık sorunları ortalama:  133.000 diyabet, 44.000 kalp hastalığı, 6.000 kanser.

Uzmanlar diabet nedeniyle ölümleri azaltmanın bir yolunun şekerli içeceklerden uzak durmak olduğunu söylüyor.

Amerikan Alkolsüz İçecekler Derneği bu sonuçlara karşı çıkıyor ve sonuçları “bilimden çok sansayonel çıkarımlar” olarak niteliyor.  Bunun nedeni çalışma sonuçlarının henüz prestijli bir dergide yayınlanmamış olması.

Fakat unutmayalım ki, daha önceden yayınlanmış çalışmalar şekerli içeceklerin obezite ve genel sağlık sorunlarına neden olduğunu bulgulamıştı. Light içecekler bile diyabet riskini arttırıyor.

İstersen artık Cola içme.. Diğer şekerli içeceklerden de vazgeçsen iyi olur.

Huffington Post da aynen böyle düşünüyor :-\

Tuvaletlerde Cola

 

3 thoughts on “Kola İçme!”

  1. Teşekkür ederiz bizleri aydınlattığınız için. Bir zamanlar ben Kola’nın tiryakisi olmuştum. Şekerim 450 ye çıktı. Şimdi ise bir damlasını dahi ağzıma sürmüyorum. Şekerim de kontrol altında. Bir bardak Kola’da 8 tane kesme şeker kadar şeker olduğunu okumuştum. Yavaş yavaş intihar demektir Cola içmek.

  2. Kola yararlıdır.
    -Enerji verir,
    -İçerdiği kafein vasıtasıyla zihni dinç tutar,
    -içerdiği zayıf asit vasıtasıyla gibi hazma yardımcıdır.

  3. Kola yararlıdır.
    -Enerji verir,
    -İçerdiği kafein vasıtasıyla zihni dinç tutar,
    -içerdiği zayıf asit vasıtasıyla aynen soda gibi hazma yardımcıdır.

Comments are closed.