Kırmızı Et ve Enerji İçecekleri

Kırmızı et yiyor musunuz? Kırmızı etin kalp rahatsızlıklarına neden olabileceğini duymuşsunuzdur.. Peki ya enerji içeceklerinin kalp rahatsızlıklarına sebebiyet verdiğini biliyor musunuz?

Kırmızı et de enerji içecekleri de sağlığa zararlı çünkü her ikisinde de bulunan carnitine isimli madde damarların tıkanmasına neden oluyor ve kalp hastalıklarına risk oluşturuyor. Araştırmacılar carnitine maddesini araştırmaya devam ediyor. Belki de bazı sebzelerde ve balıkta da bu maddeye rastlanabilir..

Kırmızı etin getirdiği kalp rahatsızlığı reisklerinden haberdar olabilirsiniz ama enerji içeceklerinin de damar tıkanıklıklarına ve/veya kalp ritmi bozukluklarına  neden olabileceğini bilmiyor olabilirsiniz. Amerikan Kalp Derneğinin 2013’te New Orleans’ta yapılan toplantısında enerji içeceklerinin kan basıncını arttırarak kalp sağlığına risk oluşturduğu tartışıldı.

Bu konuda yeni çalışmalara ve daha detaylı incelemelere gerek olduğu düşünülse de ilk sonuçlar kırmızı et ve enerji içeceklerinin ortak noktasının kalp üzerinde oluşturduğu olumsuzluklar olduğuna şüphe yok.