Twitter ve Sitede Trafik


Twitter kullanarak marketing geliştirmenin veya Internet’te görünürlük kazanmanın birkaç yolunu aşağıda sıraladım:
1. search.twitter.com adresinde arama yapın: Bu sitede arama yaparken ilgili olduğunuz konuya ait kelimeler yazarak, o konuyla ilgili yapılmış konuşmalara, ürünlere ve servislere ulaşabilirsiniz. Örneğin, “kitap” kelimesiyle arama yapıldığında, bu kelimenin geçtiği yüzlerce tweete ulaşmanız mümkün. Twitter aramasıyla, ilgi alanınıza ait kullanıcıları bulduktan sonra iletişime geçerek bağlantı kurabilirsiniz.
 2. Arama Motoru Optimazsyonu için yoğunlukla tweetleyin:  Bol tweetlemek,  Twitter timeline’da aktif kalmanızı sağlayacağı gibi, Google, Bing, Yahoo ve diğer arama motorlarında yukarılara tırmanmanıza da neden olur. Burada en önemli şey twetlerinizde doğru anahtar kelimeleri kullanmanızdır. Ayrıca Twitter Bio’nuz da çok önemlidir. Bio’nuz  halka açık bilgidir ve aramalarda yol göstericidir. Bio’nuzun içinde de konunuza ait anahtar kelimeler bulundurmalısınız. Google Alerts kullanarak hangi sıklıkta arama motorlarında göründüğünüzü de tespit edebilirsiniz. Google Alert hünerli bir online gereçtir.
3. Medya ile bağlantı kurun: Gazetecileri, editörleri ve yapımcıları bularak bağlantıya geçin. Konunuzu ilgilendiren alanlarda yayın yapan, haber veren basın görevlileriyle bağlantı, marketing stratejisinde önemli bir rol oynar.
4. Link başlıklarını değiştirin: Konunuza ya da siteye ilgi çekmek istiyorsanız günde 10-20 kere tweetlemelisiniz. Daha önce gönderdiğiniz tweetleri tekrar gönderebilirsiniz. Ancak ikinci kez gönderilen tweetler, bir öncekinden biraz daha farklı başlık içermeli. Konu  başlıklarını her tweet gönderişte değiştirmek suretiyle, farklı zamanlarda farklı kullanıcıların dikkatini çekebilirsiniz.
5. Takipçilerin cep telefonlarına tweet gönderin: Tweetleri, sizi cepten takip edenlere yönlendirebilirsiniz. Ancak takipçileri rahatsız etmemek için tweetlerinizi sınırlı sayıda göndermelisiniz. Bunun için farklı bir Twitter hesabı açmanız öneriliyor.
Twitter doğru kullanıldığında sitenize trafik çekerek görünürlüğünüzü arttırır.