Kuzeyin Oğlu ile Tanışmak


Sene 2011.. Bir bağış geceinde Kuzeyin Oğlu Volkan Konak ile tanışmak!

Halk müziğimizin değerli sanatçısı Volkan Konak, 13 Ağustos 2011 tarihinde ABD’de poyraz misali esip geçmişti. Sanatçı geride çok anlamlı bir gece, dillere takılan türküler, folklorik paylaşımlar, muazzam bir ahenk, ve güzel anılar bırakmıştı.

ABD’den Türkiye’ye Köprü Vakfı’na (Bridge to Türkiye Fund – BTF) destek vermek için bağış gecesine katılan Kuzeyin Oğlu, dinleyicilerine unutulmayacak anlar yaşatmıştı.

BTF Türkiye’de yardıma muhtaç okullara ve öğrencilere maddi destek veren bir fondur. 2003 yılında ABD’de yaşayan birkaç hayal ortağı Türk’ün çabalarıyla oluşturulan BTF, 2010 yılına gelindiğinde Türkiye’deki muhtaç okullara tam 500 bin dolarlık yardım yapmış bulunuyordu. Şimdiye kadar yapılan bağışların yüzde 80’i eğitim, yüzde 18’i sağlık ve yüzde 2’si felaket yardımları olarak kullanıldı.

O gece BTF‘in hayal ortağı değerli sanatçı Volkan Konak bağış gecesi için desteğini esirgememişti. ABDde bizleri türküleriyle coşturmuş, yurttan yöresel paylaşımlarla eğlendirmiş, doğaçlamalarıyla büyüleyerek ve kocaman yüreğiyle duygulandırmıştı. Bütün bunların sonunda 26 bin dolarlık bağışın toplanmasında baş kahraman ilan edilerek gönüllere en sağlamından taht kurarak buralardan ayrılmıştı. Toplanan bağış, tıpkı öncekiler gibi Türkiye’de ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim bursu veya sağlık masarafları için kullanıldı.

Hamasi bir sosyal sorumluluk bilincine sahip olan Volkan Konak, zamanını, enerjisini ve maddi gücünü gönüllü etkinliklere bağışlamaktan çekinmeyen, çizgi dışı bir şahsiyet. Kendisi tamamen kişisel kaynaklarla 50 çocuğu hayrına okula gönderiyor. Hedefi gelecek yıllarda okuttuğu çocuk sayısını 100’e çıkarmak. Belki bugün o hedefine ulaşmıştır.

Bağış gecesinde sanatçıya BTF tarafından Örnek İnsan ödülü verildi. Sanatçı ödülü alırken etkinliğin kendisne “insan olmanın erdemini yaşattığını” söylemişti. Kendisiyle yaptığım sohbetler sırasında bana, hayat düsturunun dünyaya ve nimetlerine fazla kapılmamak olduğunu; hayat felsefesinin kimseyi kırıp dökmeden yaşamak ve sevginin çizdiği rotada ilerlemek olduğunu da anlatmıştı. Bir ara gözlerinin hep nemli olduğunu, nemli gözlerin iyiliğe delalet ettiğini, buna karşılık gözleri nemlenmeyen insanların kurumuş ağaca dönmüş olduklarından gölgelerinden nasiplenmenin mümkün olmayacağını düşündüğünü kulağımı fısıldamıştı.

Kuzeyin oğlu, Karadenizli filozof Volkan Konak şu sözleri özellikle dikte ettirmişti: “Dünyaya ve olaylara yükselerek kuş bakışı bakarım ama asla kuş gibi bakmam!

Volkan Konak’ın en belirgin iki özelliğini sorsalardı gönül adamı ve hakiki bir insan derdim. Gönül adamı oluşu yukarıda anlattıklarımla kanıtlanıyor. Bir de gerçek oluşu var.. Bildiğim diğer ünlüler gibi balon olmayışı var. Karısına ve kızına sahip çıkışı var.  O gece hem kendisiyle, hem de cici eşi ve biricik kızıyla onlarca fotoğraf çektirdik ama Kuzeyin Oğlu hepimize rica ederek bu fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmamasını istedi. İşte size mahremiyet tutkunu, iyi baba ve eş, hem de ünlü! Oysa kendisi bir şöhretten çok yan komşunun babacan ağabeyi gibi doğal, içten ve sıcak! Olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan bir insan!

Volkan Konak o gece BTF’e her bakımdan ikramda bulunmuştu. Gönül okşayan türküleriyle ABDde yaşayan Türkleri mutlandırmıştı. Türkiye’de birkaç muhtaç öğrencinin eğitimine doğrudan vesile olmuştu.

Fatoş’ça:

Değerli Kuzeyin Oğlu:

İyi ki varsın, amellerin diğerlerine örnek olsun,

Sağolasın, varolasın, yıldızın hiç sönmeden parlasın.

 

 

 

btf kuzeyin oglu

volkan konak btf_face0

volkan konak

kuzeyi oglu

volkan konak kuzeyin oglu

 

One thought on “Kuzeyin Oğlu ile Tanışmak”

  1. Sayın Fatoş Hanım, Kuzeyin oğlu Atatürk ümü sevmeyen benim dostum olamaz dediği zaman benim için vardı. Rüzgar gülü gibi dönüp Ahmet Türk benim çok değerli ağabeyimdir,Kürt Türk kardeştir dediği gün bitmiştir. O artık Kuzeyin değil Güney Doğunun gülüdür. Yazınızda çok yüceltmişiniz tabiki bu sizin fikirlerinizdir,Ama grubu bağlıyorsa ben bu guruptan çıkarım. Çıkarları için Barış sürecini öne atanlardan da inanın nefret ederim. Saygılar.
    Erdal

Comments are closed.