Twitter Perspektifi


Daha önceki yazılarımdan birinde Twitter’in ikna yeteneğinden bahsetmiştim. Michigan Üniversitesinde yapılan bir çalışma Twitter ikna becerisinin ve kullanıcıya sunduğu geniş perspektifin diğer sosyal ağlardan bile etkin olduğunu bulguladı.

Bu çalışmaya göre Twitter kullanıcılarının yeni şeyler öğrenmesine ve katılımda bulunmasına öncülük ediyor. Çalışmaya göre Twitter alışılagelmiş arama motorlarından daha etkin ve geleneksek haber mecralarından daha popüler.

Twitter’da tweetler okuyarak değişik perspektif kazanan okuyucu, aynı doyumu gazete okuyarak ya da Google araması yaparak elde edemiyor.  Yani Twitter zengin bir ortam ve kullanıcısını bilgi bakımından zenginleştiriyor.

Araştırmacılar bir adım ileri giderek şu soruyu soruyor: Bu zengin ortam okul atmosferinde taşınırsa öğrencilerin daha keyifli öğrenmesi ve daha fazla bilgi sahibi olması mümkün olur mu?

Twitter’da yazılan tweetler sadece cümleler içermiyor, fotoğraflar, videolar ve hashtag’lar da içeriyor. Böyle olunca bir konuya ait birçok bilgi, websitesi ve görsel kolayca elde edilebiliyor. Dolayısıyla bu tarz bir formatın eğitim amacıyla sınıflara taşınabileceği düşünülüyor.

Anlaşılıyor ki Twitter perspektifi yakında okullarda kullanılarak eğitime tat ve zenginlik katacak. Hep söylediğim gibi sanal ortam isteyeni çöplüğe de götürebilir ziyafete de. Seçenek biz kullanıcılarındır.

Twiter Tiryakileri 

Twitter’in yeni dizaynı

Twitter 140