Şirket Blogları


Global olarak sosyal değişim yaşıyoruz çünkü Intenet ve sosyal ağlar sayesinde hayata ve iş yaşamına bakış açımız hızla değişiyor. Buna bağlı olarak marketing yöntemleri de değişiyor.  Eskiden müşterinin ayağımıza gelmesini beklerdik, şimdi hizmet çeşitlerimizden oluşan bir portfolio ile müşteriye gidiyoruz. Portfoliomuz müşteri ihtiyaçlarına ne kadar sıcak yaklaşırsa o denli başarılı görünüyoruz. Şirket bloglarıyla bütün bu pazarlama tekniklerinin ne ilgisi var derseniz anlatayım:

Bloglar otantik çalışmalardır. Blog sayfası olan kurum, kuruluş, şirket veya vakıf diğerlerinden bir adam öne çıkar çünkü müşterileriyle doğrudan iletişime geçmiş olur. Bunun bir nedeni kurumla ilgili paylaşılan bilgidir, diğer nedeni ise samimiyettir. Başka bir deyişle işletmenin müşterisine gösterdiği ihtimam, yakınlık ve içtenlik anlamına gelir. 

Kurum, kuruluş, vakıf ya da şirketin blog paylaşımlarını okuduktan sonra siteden ayrılan müşteri kendisine değer verildiğini düşünür ve aidiyet hisseder. Blog yazarının ille de işletme çalışanı olması gerekmez, freelance yazarlar tam da bu işe yararlar. Freelance yazarın bilmesi gereken şey işletmenin ürünleri ve organizasyon kültürüdür. Freelance yazar işletme ürünlerine, çalışmalara, verimliliğe, güncelliğe bağlı birçok yazı üreterek web’de [şirketin sayfasında] yayınlar. Gerisi hedeflere süratli bir yolculuktur!

Ne dersiniz şirketiniz için bir blog köşesine ihtiyaç var mı? Freelance yazara gereksiniminiz olabilir mi? Düşünün! İletişime geçmek için yorum bırakın!

IMG_0095

6 thoughts on “Şirket Blogları”

  1. Merhabalar Fatoş hanım.
    Şirketinizin bir blogu varmı? yazınız beni bu notu yazmama sevk etti. Çünkü gençlerden oluşan bir Yapı Denetim Şirketine, gençlerin isteklerini kırmayarak çalışan olarak dahil oldum. Şimdi bir farkayaratmak gerektiğinin bilincindeyim. Öncelikle şirketin tanıtımı, samimiyeti ve yapacağı işleri en iyi bir şekilde yapacağının garantisini müşterilere ulaştırmak için şirket blogu oluşturmak gerektiğine bu yazınız üzerine daha çok inandım. Yardımlarınızı bekliyorum.

    Saygılarımla.

    Yusuf YAMAN

  2. Merhaba,
    Kısa bir ön bilgi vemeliyim size; benim Ankara da elektrik-elektronik proje taahhüt işleri yaptığım adıma şahıs firmam var. Son yıllarda yurtdışı, şimdilerde de Irak bölgesinde çalışıyorum. Benim firmamın web hosting süresi doldu. Amerikalı bir mühendis arkadaşım var ve şimdi o Amerika da, LA da. Zaman zaman skype den konuşuyoruz. Yeni bir web site hazırlatmamı söyledi, Amerikada tanıdığı Oil-Gas firmalarının Electrical & Instrument işleri konusunda görüşme yapmak istiyor. Bana bu konuda ve bahsettiğiniz blog konusunda yardımcı olabilir misiniz? Saygılar

  3. Merhaba Fatoş Hanım,
    Yahoo group sayesinde sizi yakından takip etmeye çalışıyorum çok güncel ve enterasan konular üzerinde yazılar ve araştırmaları paylaşmanızdan memnunum. Benim sorunumda diğer kişilerden farklı değil yani kendimi daha nasıl iyi tanıtabilirim? Kariyerime Century 21 çatısı altında Yaklaşık 10 yıllık bir emlak pazarlama uzmanı olarak devam ediyorum. Maalesef ki ülkemizde mesleğimizin ünü çok kötü ayaklar altında. Fakat yinede en iyi şekilde temsil ettiğimiz kuruma zarar vermemek için çaba sarf ederek mesleğimi yapmaya çalışıyorum.
    Çağımız gereği teknolojiyi de kullanmaya çalışıyorum ama çok yeterli olduğumu söyleyemem. Çünkü bu işe ayıracak vakit için zorlanabiliyorum. Bir de yeterli yabancı dilim yok bu da siteleri ve blogları istediğim şekilde yönetmeme engel oluyor.
    Çalışmış olduğum sistem her türlü kişisel tanıtımı serbest ve kişiye yüklüyor, bunun için adıma açığım facebook ve blog sayfası olsun twetter hesabı olsun bu tür hesapları verimli kullanmamda her türlü masraf ve maliyeti bana ait.
    Piyasa şartları gereği artık biraz daha prafosyonel ve özellikli çalışma yapmanın gerekliliğini düşünüyorum bu konuda bana ne önerirsiniz ve nasıl bir çalışma içinde olabiliriz?
    Lütfen kendinize iyi bakın…
    Hoşça kalın.. Sağlıkla Kalın…

    Harun Yaşlı

    1. Harun Bey,
      Eger emlak pazarlamai ile ilgili -kendinize ait- bir web siteniz varsa, benim onerim kisisel dokunus yapmaniz. O blog kosesinden musteriye samimi gelecek paylasimlarda bulunmaniz. Emlak tanitirken kendi uzmanliginizi da konusturmaniz. Bir ev satiyorsunuz diyelim; eve ait teknik bilgilerden ote bu evin neden iyi bir ev oldugunu anlatan size ait gorusler cok onemli. Insanlar artik teknik seyler duymaktan bikti, insanca yaklasimlar istiyor. Diger emlakcilardan one cikabilmek icin sizin musteriye daha icten oldugunuz gosterecek boyle birkac kisisel dokunus ise yarar. Emlak pazarlama sirasinda basinizdan gecen hikaylerin paylasimi da cok ilgi cekecektir. Musterinin sizi calisan/emlak satmaya ugrasan biri olarak degil, samimi bir tanidik gibi gormelerine firsat verecektir. Ve tabii ki sitenize trafik gelecektir.

      Web sayafaniz yoksa:
      Facebook’ta kisisel profilden ve emlak pazarlama uzerine bir facebook sayfasi olusturabilirsiniz. Yukarida anlattiklarimi Facebook’ta paylasabilirsiniz. Bu sayfalardan isinize ait uygun linkleri paylasirsiniz. Guncel tutmak ve periyodik olarak bilgi paylasmak onemlidir.

      Google+ cok populer. Oradan da surekli bilgi paylasimi ve mesleki kisa bilgiler gonderilebilir.

      Twitter oldukca guclu bir ortam. Oradan da emlaklra ait linkleri ve fotograflari, varsa videolari ya da 360derece mekan gorsellerini paylasabilirsiniz. Her gun en az 10 tweet atmaniz gerekir.

      Bir de su yazilarima bakin..
      https://www.fuzyonblog.com/2013/03/07/kac-twitter-hesabin-var/
      https://www.fuzyonblog.com/2013/04/20/twitter-ve-sitenizde-trafik/
      https://www.fuzyonblog.com/2013/01/16/twitter-nasil-daha-anlamli-kullanilir/
      https://www.fuzyonblog.com/2012/08/25/sosyal-medyada-neler-kazaniyoruz/

      Kolayliklar dilerim,
      Fatos

Comments are closed.